Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.3.2024
Medallion – Medical AI and Immersion

Medallion – Medical AI and Immersion

MEDALLION-projekti etsii tapoja tarjota lääkäreille parempia työkaluja potilasdatan analysointiin. Laajennetun todellisuuden (XR) -ympäristöjen avulla lääkärit voivat käyttää aistejaan datan tutkimiseen ja manipulointiin luonnollisemmin. Tämä parantaa työnkulkua, vähentää virheitä ja säästää aikaa ja rahaa.

Jaettujen XR-ympäristöjen avulla ihmiset voivat työskennellä samojen tietojen parissa, vaikka eivät olisi samassa paikassa. He voivat käsitellä tietoja työpöydältään tai liikkuessaan, tehden yhteistyötä muiden kanssa joko reaaliaikaisesti tai eri aikoina. Lisäksi 3D-tietoihin voidaan lisätä multimediamerkintöjä, ja ne voidaan linkittää potilastietoihin, mikä mahdollistaa globaalin yhteistyön. 

Selittävät tekoälyjärjestelmät (XAI) voivat parantaa tietoanalyysiä tekemällä tuloksista ihmisille paremmin ymmärrettäviä. Järjestelmien tulee tarjota selityksiä tuloksilleen ja niihin johtaneelle päättelylle, sekä tietoja käytetyistä algoritmeista ja tietoaineistoista. Niiden tulee myös pystyä mukauttamaan tuloksiaan käyttäjän tietämyksen ja kiinnostuksen mukaan. Tämä luo läpinäkyvämpää ja luotettavampaa tekoälyä. 

MEDALLION-projekti kehittää näitä teknologioita useiden yritysten ja tutkimusyksiköiden konsortiossa. Tulosten lääketieteellinen ja kaupallinen hyöty arvioidaan käyttäen todellista potilastietoa ja kliinisiä tapauksia.

1200px-Business_finland_logo (002).png