Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.11.2023
Mobile Hospital

Mobile Hospital

Mobile Hospital -hanke pyrkii helpottamaan hoitohenkilökunnan työtä lapsipotilaiden kanssa, sekä vähentämään lasten sairaalaa ja hoitotoimenpiteitä kohtaan tuntemaa pelkoa tarjoamalla ainutlaatuisen sovellusratkaisun lasten valmisteluun sairaalavierailuja ja toimenpiteitä varten.

Lasten sairaalaa ja hoitotoimenpiteitä kohtaan tuntema pelko johtuu usein tuntemattomasta ympäristöstä ja vieraista laitteista. Lasten kokema pelko saattaa haitata hoitohenkilökunnan työtä esimerkiksi silloin, kun toimenpiteen vuoksi lapsen tulisi pysyä paikallaan tai rauhallisena. Sairaaloilla on harvoin resursseja järjestää lapsille tutustumiskäyntiä sairaalan tiloihin tai tarpeeksi intensiivistä ohjausta huoltajille ennen sairaalakäyntiä. 

Mobile Hospital -sovellus kehitetään yhdessä yliopiston, yliopistosairaaloiden ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Mobile Hospitalissa lapsi ja huoltaja voivat tutustua 360-kuvattuun aitoon sairaalaan ja toimenpidetiloihin omassa tahdissaan ja lapsi pääsee tutkimaan tiloja ennakkoon. Vaikka 360-kuvia otetaan tietyssä sairaalassa, materiaali on hyödynnettävissä myös muissa sairaaloissa. Sovellusta pilotoivat ja arvioivat loppukäyttäjät (lapset/perheet) kolmessa maassa.

Tavoitteena on helpottaa lapsipotilaiden kanssa tehtävää työtä, vähentää lasten sairaalahoidosta kokemaa jännitystä ja ahdistusta sekä antaa huoltajille välineitä kohdata lapsen tunteita sekä valmistella heitä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Mobile Hospital_Logo_Standard-medium copy.jpg