Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.3.2024
OmaTuki- Omat voimavarat näkyviksi uusilla menetelmillä

OmaTuki- Omat voimavarat näkyviksi uusilla menetelmillä

OmaTuki -hankkeessa edistetään osatyökykyisten, työttömien ja työelämän ulkopuolella olevien hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä edistämällä heidän voimavarojaan ja osallisuuttaan siten, että he jaksavat lähteä koulutus- ja/tai työelämäpolulle. Hankkeessa kokeillaan, testataan ja arvioidaan luonto- ja voimavaralähtöisiä sekä digitaalisia menetelmiä ryhmätoiminnassa. 

OmaTuki- hanke on tarkoitettu Varsinais- Suomessa asuville henkilöille, jotka toivovat apua ja kannustusta pyrkiessään kohti työelämää ja/ tai koulutusta. Osallistuja voi olla työtön tai hänellä voi olla jokin työkykyä rajoittava sairaus tai vamma, jonka vuoksi työhön paluu tai sen aloittaminen on tavallista haastavampaa. 

Hankkeessa järjestetään pienryhmätoimintaa yhteensä noin 60 osallistujalle. Ryhmätapaamisia järjestetään kullekin ryhmälle kuusi kertaa. Ryhmään otetaan noin kymmenen osallistujaa.  Hanke tarjoaa tietoa ja ohjausta työllistymiseen ja kouluttautumiseen käyttäen luontolähtöisten ja digitaalisten menetelmien soveltamista osallistujien voimavarojen löytämiseen ja tukemiseen. Ratkaisukeskeisyys ja osallistaminen ovat ryhmätoiminnan keskiössä.

Euroopan unionin osarahoittama.jpg