Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.3.2023
RESPRO – Responsible leadership – Developing people skills in project management education in European HEI’s

RESPRO – Responsible leadership – Developing people skills in project management education in European HEI’s

RESPRO-hankkeen päätavoitteena on kehittää projektijohtamisen koulutusta ihmisten johtamisen taitojen näkökulmasta. Hankkeessa selvitetään aluksi Euroopan korkeakoulujen projektijohtamisen nykytilaa ja hyviä käytäntöjä tarkastelemalla sekä opiskelijoiden, opettajien, että ammattilaisten näkemyksiä vastuullisen johtamisen taidoista. Projektipäällikköjen koulutus painottuu vahvasti teknisiin taitoihin, ja vastuullisen johtamisen sekä tiimin hyvinvoinnin näkökulma koulutussisällöissä on vähäistä.

RESPRO-hankkeessa selvitämme olemassa olevat parhaat vastuullisen johtamisen käytännöt, täsmennämme ja sisällytämme vastuullisen johtamisen periaatteet osaksi koulutusta, sekä kehitämme kolme lyhyttä opintokokonaisuutta (EAS-kurssi) tukemaan vastuullisen johtamisen koulutusta. Lisäksi kehitämme helppokäyttöisen simulaatiopelin sovellettavaksi vastuullisen johtamisen opintokokonaisuuteen. Hankkeen tuotokset ja siihen liittyvä interaktiivinen opaskirja projektijohtamisen opettajille on suunniteltu tukemaan EAS-kurssien ja e-simulaatiopelin käytännön toteutusta. RESPRO-hankkeen konkreettisia tuloksia ovat siis kolmen opintopisteen EAS-kokonaisuus, e-simulaatiopeli sekä interaktiivinen opaskirja.

Uudet opetuksen sisällöt ja menetelmät kehittävät tulevien projektipäälliköiden ihmissuhdetaitoja, syventävät heidän tietämystään ja taitoja vastuullisesta johtajuudesta ja edistävät heidän käsitystään johtajan roolista projektiryhmän hyvinvoinnin säilyttämisessä ja edistämisessä. Hankkeen tulokset tukevat korkeakoulutuksen digitalisaatiota sekä parantavat opiskelijoiden ja opettajien digitaalisia valmiuksia.

eu_flag-2015.jpg