Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
Varsinais-Suomen akkualan ja sähköistymisen vetovoima sekä tiedottaminen (eVETO)

Varsinais-Suomen akkualan ja sähköistymisen vetovoima sekä tiedottaminen (eVETO)

Vetovoimaa maakunnan akkutoimijoille

Akkuala ja erilaiset sähköistymisprosessit ovat keskeisimpiä kasvualoja Varsinais-Suomessa. Alueella toimii esimerkiksi Valmet Automotiven autotehdas sekä akkutehtaita, jotka työllistävät jo nyt tuhansia ihmisiä. Koko toimialan hahmottaminen on kuitenkin haaste, koska alihankintaketjut, osaamistarpeet sekä muu aihealueeseen liittyvä liiketoiminta poikkeaa perinteisestä teollisuudesta. 

eVeto-hankkeen tavoitteena on lisätä maakunnan akkutoimijoiden vetovoimaa kansallisella tasolla sekä tukea voimakkaasti kasvavan teollisuussektorin toimintaedellytyksiä ja kehittämistä. Hanke tukee lisäksi pienten ja keskisuurten yritysten sähköistymisprosesseja.
 

Tunnettuutta ja vaikuttavuutta alueelle

Hankkeessa tehdään kattava viestintäsuunnitelma, jonka avulla lisätään alueen tunnettuutta akkualan osaajien ja toimijoiden keskuudessa sekä varmistetaan osaajien saatavuus alueella myös tulevaisuudessa.

Hankkeen puitteissa tehdään myös kattava vaikuttajaviestintään pureutuva suunnitelma, jonka avulla voidaan tuoda näkyvästi esiin alueen osaamista ja kiinnostavuutta akkualan keskeisenä osaamis- ja yrityskeskittymänä keskeisille päättäjille valtakunnallisella tasolla.
 

vs_liitto.png