Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Arvonluonnin pelikirja urheilun ja liiketoiminnan rajapintaan

Arvonluonnin pelikirja urheilun ja liiketoiminnan rajapintaan

Tekijä(t): Harri Jalonen, Jaakko Haltia, Sasu Tuominen & Arto Ryömä

ISBN: 9789522166272 (painettu)

ISBN: 9789522166456 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun tutkimuksia 47

130 s., 2017

Miksi urheilu on oivallinen yhteiskuntavastuukumppani yrityksille? Mikä tekee urheilusta mielenkiintoisen brändikumppanin? Miten urheilun oppeja voi siirtää yritysten johtamiseen? Miksi urheilulla on poikkeuksellista kykyä välittää tarinoita? Miten digitalisaatio muuttaa urheilua? Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media antaa urheilijoille ja joukkueille?

Arvonluonnin pelikirja sisältää tutkimukseen pohjautuvia, mutta vahvasti käytäntöön sovellettavia avauksia, joiden kautta yritysten ja urheiluorganisaatioiden yhteistyö näyttäytyy uudessa valossa. Kirjan punaisena lankana on ajatus siitä, että urheilu muodostaa arvonluonnin ekosysteemin, joka kokoaa yhteen erilaisia toimijoita erilaisin tavoittein ja tarjoaa erilaisia arvonluonnin ja arvottamisen tapoja. Kirjan kymmenessä erässä kerrotaan, miten erilaiset arvonlajit ilmenevät ja miten niiden varaan voidaan rakentaa konsepteja, jotka tuovat arvoa paitsi yrityksille ja urheiluorganisaatioille myös laajemmin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Luonnon ekosysteemien tapaan urheilun arvonluontiekosysteemi voi sitä paremmin, mitä saumattomampi kokonaisuus yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimijoiden ratkaisuista syntyy. Kirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yritysten ja urheiluorganisaatioiden välisen yhteistyön kehittämisestä.

(pdf-tiedosto, 2,90 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.