Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2020
Vaikuttavaa? Taiteen hyvinvointivaikutusten tarkastelua

Vaikuttavaa? Taiteen hyvinvointivaikutusten tarkastelua

Tekijä(t): Liisa Laitinen

ISBN: 9789522166159 (painettu)

ISBN: 9789522166166 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun tutkimuksia 46

62 s., 2017

Taiteen ja kulttuurin moninaisia vaikutuksia ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointiin on tutkittu useilla tieteenaloilla ja eri näkökulmista. Taiteen vaikutuksia on tutkittu esimerkiksi suhteessa fyysiseen ja koettuun terveyteen, subjektiiviseen hyvinvointiin, elämänlaatuun ja yleiseen elämäntyytyväisyyteen sekä mielenterveyteen ja mielen hyvinvointiin. Runsaasti tutkimustietoa on tuotettu myös taiteen sosiaalisiin vaikutuksiin liittyen sekä taiteen merkityksestä elin- ja asuinympäristön kehittämisessä.

Tutkimuskatsaus on syntynyt tarpeesta koota yhteen ja jäsentää erilaisia tutkimusnäkökulmia liittyen taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin välisiin yhteyksiin. Katsaus tiivistää aiheeseen liittyvää tutkimustietoa helppotajuiseen muotoon siten, että tieto on mahdollisimman monen aihepiiristä kiinnostuneen ulottuvilla ja hyödynnettävissä.

(pdf-tiedosto, 2 MB)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.