Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Asennetta ja menetelmiä osallisuuden edistämiseen eri toimintaympäristöissä

Asennetta ja menetelmiä osallisuuden edistämiseen eri toimintaympäristöissä

Tekijä(t): Päivi Myllymäki, Eeva Timonen-Kallio & Sirppa Kinos (toim.)

ISBN: 9789522167699 (painettu)

ISBN: 9789522167705 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 270

132 s., 2020

Osallisuuden edistäminen ja toimijuuden vahvistaminen ovat sosiaali- ja kasvatusalan keskeinen orientaatio, jonka toteuttamisessa vaaditaan erityistä ammatillista osaamista. Kokoelman artikkelit kohdentuvat osallisuuden edistämisen menetelmiin ja käytäntöihin jokapäiväisessä työssä. Ne tuovat näkyviin käytäntölähtöistä kehittämistä, kokemuksia ja sovelluksia erilaisista osallistamisen tavoista ja mahdollisuuksista. Julkaisun tavoitteena on tuoda struktuuria, laatua, osaamista, uusia näkökulmia ja ulottuvuuksia osallistamistoimintaan.

Kokoelma esittelee Turun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja kasvatusalan osaamisalan sekä Master Schoolin TKI-hanketoimintaa ja työelämäyhteistyötä osallisuuden edistämisen käytäntöjen yhteiskehittämisessä. Opettajat ja opiskelijat (AMK, YAMK) ovat kirjoittaneet artikkelit yhdessä työelämän asiantuntijoiden kanssa.

Julkaisu on tarkoitettu sekä oppimateriaaliksi sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan opiskelijoille että virikkeeksi alan ammattilaisille. Sen pyrkimys on kuvata erilaisia osallistujalähtöisiä ja vertaistoimintaa korostavia menetelmiä. Julkaisu tarjoaa esimerkkejä eri kohderyhmien kohtaamisesta ja vahvistaa menetelmäosaamista, jota tarvitaan, kun työskennellään tavoitteena mahdollistaa vaikuttaminen, osallisuus ja yhteisöllisyyden kokemus eri toiminta- ja työympäristöissä.

(pdf-tiedosto, 5,59 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.