Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.4.2023
Julkiset kiertotaloushankinnat – Circwaste-edelläkävijäkuntien kokemuksia ja näkökulmia

Julkiset kiertotaloushankinnat – Circwaste-edelläkävijäkuntien kokemuksia ja näkökulmia

Tekijä(t): Sonja Lankiniemi, Hannamaria Yliruusi, Milla Popova & Katriina Alhola

ISBN: 978-952-216-815-3

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 150

38 s., 2023

Julkisten hankintojen keskeinen rooli julkisen sektorin kestävien strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi on tunnistettu. Mutta miten kiertotalous näyttäytyy suomalaisten kuntien hankinnoissa 2020-luvun taitteessa? Mikä edistää ja mikä hidastaa kiertotaloudenmukaisia julkisia hankintoja?

Julkiset kiertotaloushankinnat – Circwaste-edelläkävijäkuntien kokemuksia ja näkökulmia -julkaisu nostaa esiin edelläkävijäkunnat ja niiden hankinta- ja kiertotalousasiantuntijat sekä heidän näkökulmansa kiertotaloushankintoihin ja niiden edistämiseen. Julkaisussa esitellään kuntakohtaisesti, millaisia kiertotaloushankintoja kunnissa on tehty. Asiantuntijat kertovat niistä menestystekijöistä, jotka ovat konkreettisesti vauhdittaneet kuntien kiertotaloushankintoja. He myös tuovat esiin kompastuskiviä, joita on tunnistettu ja jotka kunnissa kannattaa huomioida esimerkiksi hankintojen johtamisessa sekä päätöksenteossa. Julkaisun lopusta löytyy materiaaleja kiertotaloushankintojen tueksi.

Julkaisu perustuu Circwaste-hankkeen Julkisten hankintojen tukipalvelussa vuonna 2021 tehtyyn Kiertotalous kuntien julkisissa hankinnoissa -haastattelututkimukseen Circwaste-edelläkävijäkunnille. Tutkimukseen osallistuivat Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Ii, Turku, Vantaa ja Pori.

(pdf-tiedosto, 1.053Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.