Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.10.2023
Opas liiketoiminnan kehittämiseen: Osa 3. Sosiaalinen media haltuun

Opas liiketoiminnan kehittämiseen: Osa 3. Sosiaalinen media haltuun

Tekijä(t): Marika Säisä, Päivi Katajamäki, Heli Aramo-Immonen & Laura Granath

ISBN: 978-952-216-845-0

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 158

29 s., 2023

Tämä käsikirja on sinulle, joka haluat kehittää yrityksesi sosiaalisen median viestintää ja vaikuttavuutta. Käsikirja on suunnattu sekä yrittäjille että yrityksen viestinnän ja markkinoinnin parissa työskentelevälle henkilöstölle. Käsikirjassa käydään läpi sosiaalisen median strategian luominen, käytännönläheisen some-vuosikellon suunnittelu ja käyttö sekä maksullisten mainosten suunnittelu ja datan hyödyntäminen osana viestinnän ja markkinoinnin suunnittelua.

Sosiaalisen median kanavien käyttö on yhtä aikaa jatkuvassa kasvussa ja muutoksessa. Eri kanavien käyttäjäprofiilit muuttuvat, ja uusia kanavia ja some-viestinnän trendejä syntyy tiheään tahtiin. Sosiaalisen median kanavien käyttö on tärkeä osa yrityksen viestintää ja markkinointia. Samalla olennaista on valita kanavat siten, että ne tavoittavat mahdollisimman hyvin yrityksen kohderyhmät. Käsikirja tuo tiiviiden tietopakettien lisäksi käytännön työkaluja, ideoita ja vinkkejä sosiaalisen median parissa työskenteleville.

Käsikirja on toteutettu osana VERKKO-hankkeen liiketoiminnan kehittämisen työpajasarjaa. Hankkeessa toteutettiin kaksi työpajasarjaa, joihin osallistui 33 henkilöä 20 yrityksestä. Työpajasarjojen kokemusten ja palautteen perusteella luotiin käsikirjasarja, joka koostuu kolmesta kokonaisuudesta: palvelumuotoilusta, talouden tunnusluvuista ja yrityksen sosiaalisen median viestinnästä. Jokainen osa-alue tukee yrityksen liiketoiminnan kehittämistä oman teemansa osalta. Yrityksen liiketoiminnan kokonaisvaltaisessa kehittämisessä onkin tärkeää paneutua eri teemojen pariin, mutta samalla huomioida liiketoimintaa kokonaisuutena. Käsikirjasarja antaa eväitä, ideoita ja käytännön vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen.

(pdf-tiedosto, 1.633 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.