Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.10.2023
Työhyvinvointia verkostoista

Työhyvinvointia verkostoista

Tekijä(t): Marion Karppi, Irina Katajisto-Korhonen, Anu Granberg, Afrisa Kapella, Outi Konsell, Tiina Pohjolainen-Helminen & Hanna-Mari Hiltunen

ISBN: 978-952-216-847-4

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 290

43 s., 2023

Yrittäjien ja yrittäjyyden tukeminen on tärkeää yhteiskunnan toimivuuden ja hyvinvoinnin vuoksi. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toiminnan edistäminen luo uusia työpaikkoja, parantaa väestön hyvinvointia ja vahvistaa alueen elinvoimaisuutta. Valtaosa suomalaisista yrityksistä on pieniä alle 10 hengen yrityksiä, joiden toiminnassa erilaiset verkostot ovat keskeisessä roolissa. Nopeasti muuttuvassa työelämässä nämä erilaiset työelämän verkostot ovat elinehto erityisesti pienille yrityksille, joiden muutoskyvykkyyttä ja joustavuutta on viime vuosina koetelleet covid-19 pandemia, Euroopan muuttunut turvallisuustilanne ja näiden tuottama yhteiskunnallinen epävakaus.

Tähän julkaisuun on kerätty VERKKO-hankkeen työhyvinvoinnin verkostojen kehittämisen aikaiset kokemukset ja havainnot. Julkaisu selvittää miten verkostomainen työskentely aloitettiin henkilökohtaisten tavoitteiden asettamisella ja miten kahden eri sisältöisen työhyvinvoinnin edistämisen ryhmän tavoitteisiin pääsyä ja vertaistukea tuettiin hankkeen aikana. Julkaisun lopussa oleva luku avaa yksilökohtaisia kokemuksia verkostomaisen työhyvinvoinnin edistämisen hyvistä puolista sekä sitä, mitkä tekijät edistävät verkostojen jatkumista hankkeen jälkeenkin.

(pdf-tiedosto, 5.180 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.