Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.11.2023
Digiverkostot haltuun – digitaalisen verkostoitumisen käsikirja ohjausalan ammattilaisille

Digiverkostot haltuun – digitaalisen verkostoitumisen käsikirja ohjausalan ammattilaisille

Tekijä(t): Hanna Kirjavainen, Janna Peltola, Eerika Yli-Mattila, Tanja Terkola, Flouna Putrus, Meri Mattus, Sara Raitmaa & Nora Puukka

ISBN: 978-952-216-837-5 (painettu)

ISBN: 978-952-216-836-8 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 154

30 s., 2023

Työllisyys- ja urapalveluissa asiakkaiden tilannetta tarkastellaan kokonaisvaltaisesti. Yksi ohjauksessa käsiteltävä osa-alue on verkostoituminen. Niin perinteisesti kasvokkain kuin verkossa toteutettunakin verkostoituminen tukee työelämään siirtymisessä ja urapolun kehittymisessä. Erityisesti maahanmuuttajataustaiset asiakkaat kaipaavat verkostoitumisen tukemiseen lisäksi kulttuurisidonnaista ohjausta siitä, miten Suomessa toimitaan. Tässä ohjausalan ammattilaiset ovat tärkeässä asemassa.

Digiverkostot haltuun -käsikirja johdattaa käytännönläheisesti ohjausalan ammattilaisen ottamaan digitaalisen verkostoitumisen puheeksi ja ohjaamaan asiakkaita verkostoitumisessa eteenpäin. Käsikirja tukee ja tarjoaa vinkkejä erilaisten asiakkaiden huomioimiseen, motivointiin ja verkostoitumismyönteisen
asenteen tukemiseen. Lisäksi se tarjoaa tietoa verkostoitumisesta niin sosiaalisessa mediassa kuin etätapahtumissa.

Käsikirja on syntynyt Turun ammattikorkeakoulun DigiMESH-hankkeen oppimiskokemuksista ja ohjausalan ammattilaiset ovat osallistuneet sen sisältöjen muokkaamiseen. DigiMESH-hankkeen yhtenä tavoitteena oli kehittää maahanmuuttaja-asiakkaita ohjaavien ammattilaisten valmiuksia digitaalisen verkostoitumisen tukemisessa.

(pdf-tiedosto, 257 kt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.