Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.12.2020
MOMU – Moving towards multiprofessional work. Moniammatillisen yhteistyön opas

MOMU – Moving towards multiprofessional work. Moniammatillisen yhteistyön opas

Tekijä(t): Suvi Kivelä, Liisa-Maria Lilja-Viherlampi, Maria Susi, Anne Syvälahti & Outi Linnossuo (toim.)

ISBN: 9789522166722 (painettu)

ISBN: 9789522166821 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 112

46 s., 2018

Oletko kiinnostunut moniammatillisesta työskentelystä? Kiinnostaako yhteistyö taiteen ja kulttuurin sekä sosiaalialan tai nuorisotyön rajapinnoilla? Tarvitsetko työkaluja moniammatillisen koulutuksen tai työotteen kehittämiseen?

Taiteen ja sosiaalialan välisen moniammatillisen yhteistyön opas on tarkoitettu työkaluksi tähän yhteistyöhön ja sen kouluttamiseen taide- ja sosiaalialoilla. Opas perustuu tarpeelle hankkia ja vahvistaa osaamista moniammatillisessa yhteistyössä, jonka osapuolet työskentelevät tasavertaisina toimintaa luovina kumppaneina yhteisen tavoitteen hyväksi. Opas tarjoaa lukijalle työkaluja moniammatilliseen koulutukseen, yhteistyön aloittamiseen ja moniammatillisten hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opas sisältää kaksi moniammatillisen yhteistyön valmennuspakettia: ensimmäisen taiteen ja sosiaalialan ammattilaisille ja opettajille ja toisen opiskelijoille. Oppaasta saa välineitä tunnistaa omaa ja toisen osaamista sekä lisätä moniammatillista työskentelyä omaan työhön ja arkeen.

Opas perustuu kansainvälisen MOMU, Moving Towards Multiprofessional Work -hankkeen aikana kehitettyyn ja pilotoituun korkeakouluopettajien, ammattilaisten ja opiskelijoiden oniammatilliseen valmennuspakettiin. Hanke kehitti sosiaali- ja taidealojen välistä moniammatillista korkeakouluopetusta yhteistyössä korkeakouluopettajien, opiskelijoiden ja työelämässä toimivien ammattilaisten kanssa Englannissa, Virossa, Suomessa ja Espanjassa. Toiminnassa tähdättiin taiteen ja sosiaalialan nykyisten ja tulevien ammattilaisten välisen yhteistyön ja uudenlaisen ymmärryksen lisäämiseen.

Turun ammattikorkeakoulun lisäksi hankkeessa olivat mukana Tartu Ülikool Viljandi Kultuuriakadeemia (Viro), Universidad de Castilla La Mancha (Espanja) ja Manchester Metropolitan University (Iso-Britannia). Hankkeen rahoitti Euroopan Unionin Erasmus+ Strategiset kumppanuushankkeet -ohjelma ja rahoituksen myönsi Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimisto.

(pdf-tiedosto, 5,94 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.