Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2024
Kehittämistoiminta ja kehittämisen menetelmiä ammatillisessa korkeakoulutuksessa

Kehittämistoiminta ja kehittämisen menetelmiä ammatillisessa korkeakoulutuksessa

Tekijä(t): Kari Salonen, Sini Eloranta, Tiina Hautala & Sirppa Kinos

ISBN: 9789522166487 (painettu)

ISBN: 9789522166494 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 108

82 s., 2017

Työelämän kehittäminen on yksi ammattikorkeakoulujen keskeisistä tehtävistä. Erityisesti ylemmät koulutukset tähtäävät uusien ja innovatiivisten ratkaisuiden löytämiseen työelämälähtöisissä hankkeissa tai opiskelijan omalla työpaikalla.

Tämä kirja jäsentää kehittämistoiminnan prosessia, kuvaa siihen liittyviä keskeisiä käsitteitä ja hahmottelee kehittämisen menetelmiä. Johtavana ajatuksena on kehittämistoiminnan johtaminen, yhteisöllisyys, vuorovaikutteisuus sekä työn tekijöiden ja asiakkaiden osallisuus. Näihin tavoitteisiin pääsemiseksi tarvitaan kykyä johtaa itseä ja kehittämistyötä.

Kirjasta hyötyvät ammattikorkeakoulun eri tasojen opiskelijat, opettajat ja kehittämiseen osallistuva henkilökunta. Kirja auttaa työelämässä hankkeissa suunnittelevia ja toteuttavia henkilöitä suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan työtään.

(pdf-tiedosto, 4,10 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.