Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2020
Vähän parempi video – opas laadukkaan videon suunnitteluun ja toteutukseen

Vähän parempi video – opas laadukkaan videon suunnitteluun ja toteutukseen

Tekijä(t): Johanna Ailio

ISBN: 9789522165824 (painettu)

ISBN: 9789522165831 (verkkojulkaisu)

Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 102

88 s., 2015

Video on osuva esitysmuoto, varsinkin kun sisällön ytimenä on toiminta tai persoona. Video vie tapahtumapaikalle, herättää tunteita ja havainnollistaa. Tämän oppaan tavoitteena on rohkaista lukijaa toteuttamaan ajatuksensa videona, olipa kyseessä oppimateriaali, projektin tulosten esittely tai asiantuntijan haastattelu.

Vähän parempi video -oppimateriaalissa käydään läpi videotuotannon vaiheet käsikirjoituksesta kuvaukseen ja digitaaliseen kuva- ja äänileikkaukseen. Sähköinen julkaisu sisältää myös linkit osa-alueita havainnollistaviin videoklippeihin. Oppaan avulla lukija voi kehittää video-osaamistaan oman projektinsa yhteydessä ilman, että toteutus vaatii kalliita laitteita.

Videon suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa panostaa, jotta kerran tehty tuote kestäisi useampia käyttökertoja ja tavoittaisi mahdollisimman suuren yleisön. Pienellä työmäärän lisäyksellä videon ilmaisu on huomattavasti uskottavampaa ja sen käyttö monipuolisempaa.

(pdf-tiedosto, 3,96 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.