Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Hoitajien työturvallisuus psykiatrisen potilaan huone- ja sidontaeristyksen aikana

Hoitajien työturvallisuus psykiatrisen potilaan huone- ja sidontaeristyksen aikana

Tekijä(t): Mari Lahti, Johanna Berg, Jaakko Varpula, Essi Lipponen, Aku Äärinen, Tella Lantta, Päivi Soininen, Eila Sailas, Raija Kontio & Maritta VälimäkiHoitajien työturvallisuus psykiatrisen potilaan huone- ja sidontaeristyksen aikana

ISBN: 9789522166845 (painettu)

ISBN: 9789522166852 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 248

108 s., 2018

Terveydenhuollossa ja psykiatrisessa hoitotyössä työntekijöille on taattava mahdollisuus turvalliseen työympäristöön. Kuitenkin terveydenhuollossa erityisesti mielenterveys- ja päihdehoitotyössä hoitajiin kohdistuu eri tilanteissa riskitekijöitä ja hoitajien työturvallisuus saattaa vaarantua.

Tämä julkaisu keskittyy työturvallisuuteen ja siihen liittyvien riskitekijöiden kuvaamiseen huone- ja sidontaeristysten aikana. Julkaisussa selvitetään psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvaa huone- ja sidontaeristyksen aikaista potilaan ja hoitajan toimintaa ja hoitohenkilökunnan tuottamia eristämiseen liittyviä kehittämiskohteita.

Hankkeen päätavoitteena oli tukea psykiatrisilla sairaalaosastoilla työskentelevien hoitajien työturvallisuutta kehittämällä hyvän terapeuttisen vuorovaikutuksen toimintaohje. Hankkeessa tuotettiin näyttöön perustuvaa tietoa väkivaltaisen potilaan huone- ja sidontaeristykseen liittyvistä ja hoitajan työturvallisuuteen vaikuttavista riskitekijöistä.

Hanketta on toteutettu Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Kellokosken sairaalan konsortiohankkeena.

(pdf-tiedosto, 1,8 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.