Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Ihon terveydeksi

Ihon terveydeksi

Tekijä(t): Maika Kummel & Susanna Mört

ISBN: 9789522166784 (painettu)

ISBN: 9789522166791 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 246

98 s., 2018

Ihon terveydeksi -artikkelikokoelma käsittelee ihon terveydenhoitotyötä ja esteettistä hoitotyötä. Julkaisu on tarkoitettu oppimateriaaliksi terveydenhuollon ammattilaisille ja alan opiskelijoille, mutta se soveltuu hyvin myös jokaiselle ihon terveydestä kiinnostuneelle.

Julkaisun ensimmäisessä Ihon terveydenhoitotyö -osiossa keskitytään ihon terveyteen vaikuttaviin tekijöihin, yleisimpiin ihosairauksiin ja niiden hoitoon sekä erilaisten ihomuutosten vaikutuksiin. Esteettisen hoitotyön osiossa keskitytään puolestaan yleisimpiin non-operatiivisiin hoitoihin, yleisimpiin esteettisiin toimenpiteisiin tutkimuskirjallisuuden näkökulmasta, esteettisen hoitotyön eettisiin kysymyksiin esimerkin avulla sekä esteettisen hoitotyön koulutuskysymyksiin.

Turun ammattikorkeakoulussa on erityisesti terveyden edistämisen tutkimusryhmässä ja terveydenhoitajien koulutuksessa kiinnitetty viime vuosina lisääntyvissä määrin huomiota ihon terveyteen. Terveyden- ja sairaanhoitajaopiskelijat ovat tuottaneet useita erinomaisia ihoterveyteen liittyviä opinnäytetöitä. Näiden töiden pohjalta on tuotettu tämä julkaisu, jonka tarkoituksena on esitellä erilaisia näkökulmia ihon terveyteen sekä tiivistää uusinta tietoa ihon terveyden edistämisestä ja ihoon liittyvien ongelmien ja sairauksien ennaltaehkäisystä.

(pdf-tiedosto, 1, 64 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.