Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2024
Keinoja nuorten työttömien omaehtoiseen terveyden edistämiseen

Keinoja nuorten työttömien omaehtoiseen terveyden edistämiseen

Tekijä(t): Annukka Mattinen & Tarja Javanainen-Levonen (toim.)

ISBN: 9789522165879 (painettu)

ISBN: 9789522165886 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 217

99 s., 2015

Keinoja nuorten työttömien omaehtoiseen terveyden edistämiseen -julkaisu antaa ideoita siihen, miten ammattikorkeakoulut voivat ottaa yhteiskunnallista vastuuta ilman työtä ja opiskelupaikkaa olevista nuorista ja heidän terveydestään. Julkaisu on tuotettu Ota koppi! – syö ja liiku terveydeksi -hankkeessa. Hanke toteutettiin vuosina 2013–2015 sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahalla sekä Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen rahoituksella.

Julkaisussa kuvataan käytännössä, miten ammattikorkeakoulut voivat käynnistää alueellisia lounasravintola- ja liikuntapalveluverkostoja. Artikkeleissa havainnollistetaan, miten terveydenedistämishanke voi toimia oppimisympäristönä. Toiminnassa opetus sekä tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminta liittyvät luontevasti toisiinsa.

Hankkeessa on toteutettu toimintamalli, joka on käytössä hankepaikkakunnilla Salossa, Porissa ja Hämeenlinnassa. Julkaisun esimerkkien avulla toimintamalli on siirrettävissä soveltuvin osin muillekin paikkakunnille Suomessa.

(pdf-tiedosto, 0,78 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.