Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.3.2021
yhteistyo_2.jpg

Turun AMK:n maistiaisopinnot toisen asteen opiskelijoille

Haluaisitko kokeilla korkeakoulussa opiskelua tai tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan jo opiskellessasi lukiossa tai ammattikoulussa? Turun AMK tarjoaa opintojaksoja toisen asteen opiskelijoille.

Suurin osa opintojaksoista toteutetaan yhteistyönä tietyn oppilaitoksen kanssa, ja näistä opiskelija saa avoimen AMK:n opintopisteitä.  Lue lisää oppilaitoskohtaisista yhteistyöopinnoista.  

Lisäksi tarjolla on joko kaikille lukiolaisille tai kaikille toisen asteen opiskelijoille avoimia maistiasopintoja. Näistä opinnoista löydät tietoa tältä sivulta. 

Osasta toisen asteen opiskelijoille suunnatuista opinnoista voi saada Avoimen AMK:n opintopisteitä, ja niitä voi myöhemmin hyväksilukea, mikäli haet Turun ammattikorkeakouluun opiskelijaksi. Opintotarjonnassa on joitain maistiaistyylisiä opintoja, joista ei voi saada hyväksilukuja tai hyödyntää yhteishaussa.

Millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on?

Ammattikorkeakoulussa opiskelussa painottuu käytännönläheisyys ja työelämälähtöisyys, jotka Turun ammattikorkeakoulussa toteutetaan innovaatiopedagogiikan mukaisesti. 

  • Opettajajohtoisuus ja opetustapahtumien luentomaisuus ovat vähäisempiä kuin toisen asteen opinnoissa.
  • Opintojaksojen suoritustavat perustuvat projektimaisuuteen, jolloin esimerkiksi ryhmätyöt ovat tyypillisiä. Opinnoissa on myös itsenäistä työskentelyä
     
  • Ammattikorkeakouluopinnot vaativat enemmän itsenäistä työskentelyä ja oma-aloitteisuutta kuin toisen asteen opinnot. Turun AMK:n yhteistyöopintojaksot kehittävät näitä taitoja ja valmiuksia.

Yhteistyöopintojaksot kuuluvat Turun AMK:n oppimissuunnitelmiin, joten ne vastaavat sisällöltään ja vaatimustasoltaan AMK-opintoja. Opintojakso voi kuitenkin olla suppeampi kuin AMK opinnoissa. Yhteistyöopintojaksojen tavoitteena on kuitenkin tarjota lukiolaiselle tai ammatillista tutkintoa suorittavalle mahdollisuus tutustua korkeakouluopintoihin, joten opiskeluun sujumiseen tuetaan.

Ohjeita ilmoittautumiseen 2. asteen opiskelijalle

Opintojaksoille osallistuminen on maksutonta. Löydät ilmoittautumislinkit alempaa sivulta.

  • Täytäthän lomakkeessa kaikki kohdat. Tarvitsemme henkilötunnuksesi, jotta sinut saadaan kirjattua järjestelmäämme.
  • Opintojakson nimi tulee kirjoittaa kokonaisuudessaan. Opintojakson tunnus muodostuu seitsemästä merkistä, viivasta ja neljästä numerosta (esim. TE00BG76-3002). Jos et löydä opintojakson tunnusta, voit jättää kohdan tyhjäksi. 
  • Valitse pudotusvalikosta oppilaitos, jossa opiskelet.
  • Et saa erillistä viestiä, kun ilmoittautumisesi on käsitelty. Opintojakson opettaja tai avoin AMK lähettää kaikille opintojaksolle osallistuville ohjeistuksen opintojen aloituksesta.

Ilmoittautuminen Avoimen AMK:n opintotarjonnassa listatuille yleisen tarjonnan opintojaksoille on maksullista myös toisen asteen opiskelijalle (15€/op tai 200€/lukukausi).

Koronaohjeistus:

Koronan vuoksi kannattaa huomioida turvavälit, käsi- ja yskimishygienia sekä tarvittaessa suusuojaimet (oma suusuoja voi olla varoiksi mukana). Sairaana tunneille ei saa tulla. Lue lisää Turun AMK:n koronaohjeista nettisivuiltamme .


 

Maistiaisopinnot lukiolaisille (Tiedepassi)

Maistiaiset ovat Turun AMK:n luentoja, laboratorioharjoituksia tai työpajoja, joille lukiolaiset voivat vapaasti osallistua. Lukiolainen voi valita itseään kiinnostavia aiheita ja tulla mukaan tunneille. Keskustele maistiaisopintojen hyväksymisestä oman opinto-ohjaajasi kanssa. Lukion opettajat voivat myös hyödyntää maistiaisia omilla kursseillaan. Maistiaisiin ilmoittaudutaan etukäteen linkin kautta. Maistiaisopinnoista ei anneta opiskelijalle avoimen AMK:n opintopisteitä. Opintojaksoille osallistuminen on maksutonta.

MAISTIAISET kevät 2021

Lista maistiaisopinnoista päivitetään myöhemmin kevään aikana


 

Muut opintojaksot

Alla listatuista opinnoista saa Avoimen AMK:n opintopisteitä. Suoritetuille opinnoille voi hakea hyväksilukuja, jos opiskelija tulee myöhemmin valituksi tutkinto-opiskelijaksi ammattikorkeakouluun. Opintojaksoille osallistuminen on maksutonta.

Opintojaksot kaikille toisen asteen opiskelijoille

Kevään 2021 opintojaksot:

Ei opintotarjontaa

 

Toisen asteen opintojen tarjonta on osa Turun kaupungin hallinnoimaa Lukion työelämäkumppanit-hanketta. Turun AMK on hankkeen osatoteuttaja yhdessä Turun kaupungin, Porin kaupungin, Vaasan kaupungin ja Turun yliopiston kanssa. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama. Lisätietoa hankkeesta.

logot_toisen asteen opinnot_avoin.jpg