Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.5.2022
Sähköinen todistus kännykän näytöllä.


Sähköinen tutkintotodistus


Turun ammattikorkeakoulu on myöntänyt tutkintotodistukset 2.5.2022 alkaen sähköisesti. Paperisia todistuksia ei enää myönnetä. Todistuksia, jotka on annettu ennen 2.5.2022 ei muuteta sähköisiksi. Sähköisellä todistuksella vastataan digitalisaation haasteeseen ja parannetaan todistusten luotettavuutta.

Sähköisesti allekirjoitettu todistus on virallinen ja alkuperäinen todistus, josta valmistunut voi halutessaan tulostaa paperille kopioita. 

Todistuksen sähköinen allekirjoitus toteutetaan Digi- ja väestötietoviraston varmenteella, joka vahvin mahdollinen varmenne ja se hyväksytään koko EU:n alueella. Varmenne vastaa eIDAS- (EU) 910/2014 asetusta ja täyttää hyväksytyn sähköisen allekirjoituksen vaatimukset. 

 

Sähköinen todistus on helppokäyttöinen ja tietoturvaltaan paperista parempi

Valmistuneen näkökulmasta sähköinen todistus parantaa oman datan hallintaa. Todistuksen voi tallentaa talteen pilvipalveluun tai muistitikulle. Sähköinen todistus ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista. Todistuksen voi lähettää sellaisenaan esimerkiksi viranomaisille tai työhakemuksen liitteeksi. Jos myönnetty todistus hukkuu, saa uuden vastaavan todistuksen opintotoimistosta nopeasti tilalle.

Työnantajat ja muut todistuksen vastaanottajat pystyvät tarkistamaan todistuksen aitouden Turun ammattikorkeakoulun verkkosivulla tai Digi- ja väestötietoviraston sivulla olevassa varmennepalvelussa.

Sähköinen todistus on osaltaan ympäristöteko ja Turun AMK:lta yksi askel matkalla kohti hiilipositiivisuutta, kun papereita ei tarvita todistuksiin sekä arkistokopioihin, ja postituksista luovutaan.
 

Todistuksen allekirjoituksen varmentaja

Todistuksen sähköisen varmenteen pystyy tarkistamaan Turun ammattikorkeakoulun varmennussivulla tai Digi- ja väestötietoviraston sivulla olevassa varmennepalvelussa.

Sähköisen todistuksen alkuperäistä nimeä ei saa muuttaa, jotta sähköinen allekirjoitus säilyy todistuksessa!

Lisätietoja sähköisestä tutkintotodistuksesta antaa Turun AMK:n opintotoimisto.