Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.3.2022
Sairaanhoitaja (AMK)

Sairaanhoitaja (AMK)

Onko sinulla opistotason sairaanhoitajatutkinto? Voit nyt päivittää sen vuodessa AMK-tutkinnoksi. Opistotason sairaanhoitajille suunnatussa monimuotokoulutuksessa opiskelet joustavasti monimuoto-opintoina, myös työn ohessa. Ensimmäiset kuukaudet opinnoista (15 op) suoritetaan avoimen AMK:n opintoina. Tämän jälkeen haetaan tutkinto-opiskelijaksi ja suoritetaan loppuaika opinnoista (45 op) tutkinto-opiskelijana. 

Sairaanhoitajana olet hoitotyön asiantuntija. Tehtävänäsi yhteiskunnassa on tukea yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä määrittämään, saavuttamaan ja ylläpitämään terveyttään. Osaat toteuttaa ja kehittää hoitotyötä, joka on terveyttä edistävää ja ylläpitävää, sairauksia ehkäisevää ja parantavaa sekä kuntouttavaa.

Koulutukseen voit hakea, jos sinulla on sairaanhoitajan opistotutkinto. Katso tarkemmat hakukelpoisuusehdot Opintopolusta. 

Monimuotototeutuksessa etä- ja lähiopetusta

Sairaanhoitajakoulutus sisältää teoriaopintoja, kliinisiä taitoja ja harjoittelua. Opintojen tavoitteena on, että opit alan eettiset periaatteet ja terveyden edistämisen ammatillisen toiminnan. Lisäksi opit hoitotyön keskeisen tiede- ja tietoperustan ja taidot, ja pystyt hoitamaan eri-ikäisten ihmisten terveysongelmia. Opinnot perustuvat hoitotieteeseen, mutta opinnoissa sovelletaan myös muiden tieteenalojen tietoperustaa. Suuntaavilla opinnoilla voit valita kulloinkin tarjolla olevista opintojaksoista sinua kiinnostavia hoitotyön osa-alueelle. 

Opiskelu sisältää luento-, verkko- ja simulaatio-opetusta sekä itsenäistä opiskelua. Lisäksi opintoihin kuuluu harjoittelua niin luokka- ja simulaatiotiloissa kuin aidoissa hoitotilanteissa ja –tiloissa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Koulutus on suunniteltu työn ohessa toteutettavaksi, mutta opinnot sisältävät arkipäivisin toteutuvaa lähiopetusta tai etätapaamisia. Aikataulut tarkentuvat viimeistään opintojen alkaessa. 

Opinnot aloitetaan avoimessa AMK:ssa

Opinnot aloitetaan avoimen AMK:n opiskelijana. Haet siis ensin avoimen AMK:n opiskelijaksi omassa haussaan. Pohjakoulutusvaatimuksena on sairaanhoitajan opistotason tutkinto. Tarkemmat tiedot hakemiseen liittyen löydät Opintopolusta.

Kun ensimmäinen osio opinnoista (15 op) on suoritettu, haet tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa ja viimeistelet opintosi (45 op) tutkinto-opiskelijana. Koko koulutuksen suunniteltu kesto on 1 vuosi.

Avoimen AMK:n opinnot ovat maksullisia, ja siten opinnoista peritään 200 euron lukukausimaksu. Tutkinto-opiskelijoille opetus on ilmaista.

Seuraava hakuaika koulutukseen ei tiedossa.