Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.8.2023
GAS-tilauskoulutus

GAS-tilauskoulutus

GAS-menetelmä on kuntoutuksen tuloksellisuuden arvioinnin työkalu Kelan standardeissa palveluntuottajille. Menetelmän käyttö olisi hyödyllistä myös muussa sosiaali- ja terveydenhuollossa, sillä tämä mahdollistaisi yhteisen kielen ja käsitteistön tavoitteiden asettamiseen.

GAS (Goal Attainment Scaling) -tilauskoulutuksessa perehdytään asiakaslähtöiseen ja monialaiseen tavoitteiden asettamisen ja niiden saavuttamisen arviointiin tarkoitettuun menetelmään. GAS:n avulla luodaan terapialle selkeitä, tunnistettavia ja asiakkaalle merkityksellisiä tavoitteita. Tilauskoulutus on työyhteisöille.

Koulutus on suunnattu Kelan kanssa yhteistyötä tekeville kuntoutuksen ammattilaisille (esim. musiikki-, toiminta-, fysio-, puhe- ja psykoterapeuteille) sekä muille kuntoutuksen tavoitteenasettelusta ja arvioinnista kiinnostuneille. GAS soveltuu esim. sosiaalialalle lastensuojeluun.

Sisältö

  • Kelan kuntoutus
  • Motivoivat haastattelut
  • Tavoitteiden laatimisen perusteet (SMART)
  • GAS-menetelmän perusteet

Koulutus on laajuudeltaan 3 opintopistettä sisältäen 3 lähipäivää, ennakkotehtävän, välitehtäviä, harjoittelua ja reflektiota omaan työhön. GAS-koulutus on suunniteltu yhteistyössä Kelan kanssa. Koulutuksen suorittamisesta saa todistuksen.

Toteutamme myös lyhyempää koulutusta aiheesta (esim. GAS-menetelmän perusteet 1 op) sekä kertauskoulutuksia GAS-koulutuksen jo käyneille.

Kysy lisää ja pyydä tarjous!