Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.3.2021
Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi -menetelmäkoulutus

Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi -menetelmäkoulutus

Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi on virallinen suomenkielinen käännös Karen Stagnittin  Pretend Play Enjoyment Developmental Checklist  (PPE-DC 2017) -menetelmästä. Menetelmän taustalla on SIP-DC (Stagnitti), josta Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi on huomattavasti laajennettu versio. 

Systemaattiseen havainnointiin perustuvalla menetelmällä arvioidaan 1-5 -vuotiaiden lasten leikkiä: kuvitteellisen leikin kehityksellistä tasoa, leikin iloa ja lapsen leikissä välittyvää minäkäsitystä toimijana. Arvioinnin voi toteuttaa lapsen kotona, varhaiskasvatusympäristössä tai vastaanotolla. Lapsen havainnoinnin voi toteuttaa yksilö- ja/tai ryhmätilanteessa. 

Koulutuksessa perehdytään menetelmään ja sen käyttöön. Koulutus lisää jo itsessään ymmärrystä mielikuvitusleikin kehityksestä ja johdattaa aitoon leikkiin, johon kuuluvat myös lapsen ilo ja mielihyvä leikistä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu terapeuteille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille, psykologeille, sosiaalityöntekijöille - moniammatillisesti kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osallistujalta ei edellytetä tietyn pituista työkokemusta. Leikki on tärkeä ja yhteinen asia kaikille lasten kanssa työskenteleville. 

Ajankohta

28.4. & 28.5.2021 klo9.00-16.00

Sisältö ja toteutus

Keskeiset sisältöalueet

  • Kuvitteellisen leikin ja leikin ilon arviointi sekä lapsen minäkäsityksen vaikutus kuvitteelliseen leikkiin
  • Kuvitteellisen leikin ja leikin ilon arvioinnin tulkinta
  • Keinoja leikin tukemiseen

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä sekä arviointien toteuttamisesta omassa työssä ja sen raportoinnista lähipäivien välillä. Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena (Zoom). Tilanteen salliessa toukokuun lähiopetuspäivään voi halutessaan osallistua kampuksella paikan päällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa

Osallistujalla tulee olla koulutuksessa käytössään Kuvitteellisen leikin ilo - kehityksellinen arviointi -käsikirja ja lomakkeet (ammattilaisen sekä huoltajan/vanhemman). Osallistuja huolehtii näiden hankinnasta itse.

Menetelmäpakettia (käsikirja sekä 10 kpl ammattilaisen ja vanhemman/huoltajan lomakkeita) ja lomakkeita voi tilata TÄÄLTÄ.

Lue lisää

Etukansi Kuvitteellisen leikin ilo manuaali.jpg
Käsikirjan kansikuva.