Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.5.2022

Turun AMK:n tukipalvelut opiskelijoille

Turun ammattikorkeakoulu haluaa varmistaa opiskelijoidensa opintojen etenemisen sujuvasti ja turvallisesti. Tarjoamme opiskelijoillemme monenlaisia tukipalveluita etäopiskeluun.

Opintoneuvontaa ja tukea

Opintopsykologit 

Turun ammattikorkeakoulussa toimii kaksi opintopsykologia, joihin voi ja kannattaa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Tapaamiset voidaan pitää joko etänä tai opintopsykologien vastaanotolla osoitteessa Piispankatu 19.  

Yhteystiedot: opintopsykologipalvelut@turkuamk.fi 

 

Opintokuraattori

Turun AMK:ssa toimii opintokuraattori, johon voi ottaa yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai viestillä. Kuraattorin toiminta on osa Ohjauksella hyvinvointia (OHJY) -hanketta.

Opintokuraattori tukee opiskelijoita elämänhallintaan ja opiskeluhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Voit hakeutua opintokuraattorin ohjaukseen myös kaivatessasi vertaistukea tai halutessasi löytää mielekästä tekemistä opintojen vastapainoksi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteystiedot: Sari Seppä, puh. 040 355 0836, sari.j.seppa@turkuamk.fi

 

Opettajatuutorit 

Opettajatuutori ohjaa sinua opintojen suunnittelussa ja muissa konkreettisissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä sekä auttaa eteenpäin ongelmatilanteissa.  

Yhteystiedot: Opettajatuutorisi yhteystiedot löytyvät Pepistä (Opiskelijan työpöytä: Oma profiili, Opiskelutiedot).

  

Opinto-ohjaajat 

Opinto-ohjaaja osallistuu opintojen ohjaukseen tilanteissa, joissa tarvitaan ohjauksen laajempaa asiantuntemusta. Opinto-ohjaaja on ensisijainen osoite esimerkiksi silloin, kun opiskelijalla on pahoja etenemisongelmia, opiskelun kokonaistavoitteet eivät ole selkeät, vaarana on opintojen keskeyttäminen tai opiskelijalla on oppimisvaikeuksia. 

Yhteystiedot: Opinto-ohjaajat

  

Oppilaitospapit 

Oppilaitospappi on koko oppilaitosväen käytettävissä henkilökohtaisesta vakaumuksesta riippumatta. Oppilaitospappiin voi olla yhteydessä, kun etsii ihmistä, jonka kanssa keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään kuuluvasta. 

Turussa Atte Airaksinen 
puh. 040 3417 349  
atte.airaksinen@evl.fi 

Salossa Aki Toivoniemi 
puh. 040 359 0526 
aki.toivoniemi@evl.fi 

Kansainvälisen työn pappi Timo Viitanen 
puh. 044 774 5295 
timo.viitanen@evl.fI 

  

Opintotoimiston palvelut 

Ota yhteyttä opintotoimistoon, kun tarvitset neuvoa esimerkiksi opiskeluoikeuteen, läsnä- /tai poissaoloilmoittautumiseen tai valmistumiseen liittyen.

Yhteystiedot: opintoasiat@turkuamk.fi  

  

MOI-palvelut 

MOI-palvelussa tuetaan ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita opiskelussa ja opintojen suunnittelussa. Voit saada apua oppimistehtävien tai opinnäytetyön työstämisessä tai esim. tenttiin valmistautumisessa. Lisäksi MOI neuvoo erilaisissa käytännön asioissa (ilmoittautuminen opintoihin, tiedonhaku, tietojärjestelmät jne.) sekä suomen kielen opintoihin liittyvissä asioissa. Voit kysyä neuvoa tai varata ajan ohjaustapaamiseen.

Yhteystiedot: moi@turkuamk.fi 

 

Sun-taitopaja sairaanhoitajaopiskelijoille 

Pajassa opiskelijoilla on mahdollisuus päästä itsenäisesti ja ohjauksessa harjoittelemaan niitä työhön liittyviä kädentaitoja, joita on tarvetta kerrata. 

Yhteystiedot: Ilmoittautuminen taitopajaan tapahtuu opiskelijoille sähköpostilla tulleen Webropol-linkin kautta. Pajoja vetää opetussairaanhoitaja Miia Tähtinen.
 

VIP-opiskelijat 

VIP tulee sanoista Välittämisen IlmaPiiri. VIP-opiskelijoita ovat Turun ammattikorkeakoulun ykkösvuosikurssin opiskelijat, jotka aloitusryhmä valitsee luotto-opiskelijoiksi.  

Toiminnan tavoitteena on lisätä välittämisen ilmapiiriä ja tehostaa varhaista puuttumista Turun ammattikorkeakoulussa.  

Yhteystiedot:  VIP-opiskelijat valitaan opiskelujen aloituksen yhteydessä. Jos et tiedä oman ryhmäsi VIP-opiskelijaa, voit kysyä asiasta vielä omalta opinto-ohjaajaltasi. 

  

Vertaistuutorit 

Vertaistuutorit tuntevat paikkakunnan ja koulun tavat ja tietävät, mistä löytää lisätietoa. Heidän ensisijainen tehtävänsä on auttaa uusia opiskelijoita opintojen alkuun. 

Yhteystiedot: Tuutoreiden yhteystiedot löytyvät muun muassa itslearning-oppimisympäristön Kotipesä-toteutuksesta. Opiskelijatuutorit perustavat myös Whatsapp-ryhmiä, joissa viestintä pääosin tapahtuu.

Jos et tiedä oman ryhmäsi vertaistuutoria, voit kysyä asiasta vielä omalta opinto-ohjaajaltasi. 

  

TUO  

Opiskelijakuntaan voi ottaa yhteyttä kaikissa opiskeluun liittyvissä tilanteisessa. Opiskelijakunnan asiantuntija auttaa ja tukee opiskelijaa tilanteen selvittämisessä. Asiantuntija voi myös auttaa löytämään oikean paikan, jossa asiaa voidaan selvittää eteenpäin.  

Yhteystiedot: marko.gronlund@opiskelijakunta.net tai tuo@opiskelijakunta.net 

TUOlla on oma discord -kanava, jossa voit esittää kysymyksiä nimimerkillä. Kysymyksiin vastaavat TUOn toimijat sekä muut kanavaa käyttävät opiskelijat. 


Discord kanavalle voit liittyä: https://discord.com/invite/XUXpvpt

 

Opiskelijan ICT-tuki

Turun AMK tarjoaa opiskelijoille tukea myös opiskelussa käytettävien omien tietokoneiden ja järjestelmien käyttöön. Ongelmatilanteissa voit laittaa asiasta viestiä Service Deskiin.

Varsinaisia laitekorjauksia ei palveluun liittyen tehdä. Laiteongelman osalta autamme vian selvittelyssä ja ohjaamme sinut tarvittaessa parhaaksi katsomamme palvelutarjoajan puheille.

Opiskelija voi tulla EduCityn palvelupisteelle aikaa varaamatta pisteen palveluaikoina ma, ke ja to klo 10-13.

Yhteystiedot: servicedesk@turkuamk.fi

Muut palvelut

Opiskelijoiden terveyspalvelut 

YTHS:n puhelinpalvelusta saa takaisinsoiton vuorokauden kuluessa.  

YTHS:n kautta voi hakeutua psykiatrisen sairaanhoitajan, psykologin tai psykiatrin vastaanotolle. 

Valtakunnalliset ajanvarausnumerot palvelevat arkisin klo 8.00-13.00: yleis- ja mielenterveys p. 046 710 1073 ja suunterveys p. 046 710 1085.

Takaisinsoiton saat noin 2 arkipäivän kuluessa. Self-verkkopalvelu on käytössäsi, mutta SelfChat on toistaiseksi suljettu. 

Yhteystiedot: Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö, YTHS

  

Nyyti ry

Nyyti on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö, joka järjestää webinaareja ja chat-keskusteluja. Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Opiskelijoille suunnatussa ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista. 

Chatissa voit jutella täysin anonyymisti, eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua.  

Yhteystiedot: nyyti.fi

 

Tsemppari - Nuorten Aikuisten Kohtaamispaikka

Tsemppari tarjoaa avointa matalan kynnyksen toimintaa 18 - 29 vuotiaille nuorille aikuisille mielenterveyden tueksi.

Toiminta on ammatillisesti ohjattua, eikä vaadi sitoutumista.

Tsemppari oli myös TUOn vieraana Mitä, Missä, Milloin? -iltapäivässä. Tallenteen voi katsoa Youtubessa

Yhteystiedot: tsemppari.net

 

Kolmannen sektorin palvelut

Kolmannella sektorilla toimii monia yhdistyksiä ja järjestöjä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Moni niistä tarjoaa puhelinpalvelua tai vertaisryhmiä.

Messi-intranetissä on kattava koonti opiskelijoiden opiskelukykyä tukevista palveluista. 

Yhteystiedot: Hyvinvointi ja terveys

Hankkeet

Lisää osallisuutta ja yhteisöllisyyttä korkeakouluihin

TUO, yhdessä neljän muun opiskelijakunnan kanssa, on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta hankkeeseen yhteisöllisyyden kehittämiseen sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen. 

Hankkeessa pyritään kehittämään etäaikaan entistä paremmin soveltuvia toimintamenetelmiä opiskelijoiden yhteisöllisyyteen ja osallisuuteen korkeakoulussa.

 

Puuttuuko Turun ammattikorkeakoulussa toimiva tukipalvelusi listalta? Ota yhteyttä viestinta@turkuamk.fi ja lisäämme palvelun sivulle.

See Turku UAS’ support services for students in English

The increased strain on higher education students has lately been a popular topic in the media. Turku UAS has compiled the support services offered to students as a list on the website. We are also actively monitoring the impacts of distance education.