Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.10.2022

EduCity-kampuksella juhlittiin maailman opettajien päivää

Turun alueen korkeakouluttajat kokoontuivat juhlimaan maailman opettajien päivää EduCity-kampukselle keskiviikkona 5.10.2022. HEI Teacher Day -tapahtumassa keskusteltiin ajankohtaisista pedagogisista teemoista ja edistettiin alueen korkeakouluttajien yhteistyötä.

Osaava opettaja on hyvinvoiva opettaja

Tapahtuma aloitettiin iloisessa puheensorinassa kollegoiden kesken. Yhteisiä tapahtumia on selvästi kaivattu pitkän tauon jälkeen.

Turun AMK:n Koulutuksen kehittämisen johtava asiantuntija Marjo Joshi korostikin avajaissanoissaan yhteistyön ja yhteisöllisyyden merkitystä. HEI Teacher Day -tapahtumassa alueen korkeakoulujen opettajat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja suunnittelemaan yhteistyökuvioita. 

Åbo Akademin Opetusvararehtori Gunilla Widén esitteli Åbo Akademin opetuksen avainlukuja ja toi esiin opettajien arkipäiväisiä haasteita. Digitaaliset järjestelmät ja ratkaisut mahdollistavat aivan uudenlaisia oppimisen tapoja, mutta opettajat tarvitsevat aikaa järjestelmien opetteluun. –Ei tämä tapahdu ihan tuosta noin vain, huomautti Widén.

Turun yliopiston vararehtori Piia Björn nosti omissa avaussanoissaan esiin muun muassa paineen jatkuvaan oppimiseen ja uuden tietotaidon omaksumiseen. –Joskus saa myös hengähtää, Björn muistutti kuulijoita. –Omaa osaamista ei tarvitse täydentää jatkuvasti. Välillä on hyväkin pitää taukoja ja syventyä siihen uuteen osaamiseen, jota on hiljattain itselleen hankkinut.

Keynote-puheenvuorossa esiteltiin ajankohtaisia tutkimustuloksia

Keynote-puhujat, Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen professori Mari Murtonen ja Hämeen ammattikorkeakoulun johtava tutkijayliopettaja Liisa Postareff, tutkivat opettajien hyvinvointia.

Yhteisöllisyys ja hyvinvointi pedagogisen osaamisen tukena työyhteisössä -puheenvuorossa esiteltiin keskeiset käsitteet, joiden avulla opettajien hyvinvointia on tutkittu viime aikoina. Hyvintoivointutkimus tuottaa arvokkaan tiedon lisäksi keinoja ja harjotteita, joiden avulla opettajat voivat vaikuttaa omaan ja yhteisönsä hyvinvoinitiin. 

Mari Murtonen ja Liisa Postareff jakoivat ajatuksia herättäneen puheenvuoronsa päätteeksi osallistujille kotitehtävän. "Mitä aiot tehdä hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi työyhteisössäsi?", puhujat kysyivät ja toivoivat jokaisen osallistujan pohtivan päivän aikana yhden konkreettisen esimerkin. Pedagoginen kulttuuri muodostuu myös teoista, he muistuttivat. 

Henkilö nostaa maljan ylesiön edessä EduCity kampuksella.
Turun korkeakouluttajat nostivat maljan kaikille maailman opettajille, jotka tekevät joka päivä työtä tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta.

Tapahtuman sivut

Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu järjestävät pedagogisen seminaarin maailman opettajien päivänä, 5.10.2022.

Yritysmaailmasta opettajaksi

Opettajaksi yritysmaailmasta hypännyt Mika Mäkelä haluaa jakaa osaamistaan ja jättää jäljen.

Yritysmaailmasta opettajaksi

Käsityövaikuttaja Heidi Salokangas opettaa laadunhallintaa Turun AMK:ssa.