Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.11.2022

Yksilöllisiä apuvälineitä 3D-tekniikalla? Sidosryhmätapaaminen kokoaa terveysalan toimijat 22.11.

Kolmen terveys- ja hyvinvointialan tutkimusryhmän järjestämässä tapahtumassa kerrotaan, miten erilaisia terveydenhoidon yksilöllisiä apuvälineitä voidaan valmistaa nykyaikaisia digitaalisia laitteita ja ohjelmistoja hyödyntäen.

Sidosryhmätapaamisessa ideoidaan yhteishankkeita ja verkostoidutaan terveydenhoidon ammattilaisten kanssa tiistaina 22. marraskuuta. Tapahtumaan on mahdollista osallistua joko paikan päällä ICT-Cityssä (Joukahaisenkatu 3, Turku) tai etänä.

Tilaisuudessa kuullaan 3D-tulostustekniikasta hoidon ja kuntoutuksen apuvälineiden kehittämisessä sekä jalkapohjan skannauksesta yksilöllisten pohjallisten valmistustyössä. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulun projektitoimisto esittelee eri hankerahoitusmahdollisuuksia.

– Tavoitteenamme on kehittää 3D-tulostettavia murtumalastoja ja urheiluvamman jälkeisiä tukia sekä käynnistää hankkeita, joilla tietty valmistusprosessi voidaan implementoida suomalaiseen terveydenhoidon hoitovalikoimaan, lehtori, tutkimusvastaava Pasi Alander kertoo.

Valmistusprosessiin kuuluvat seuraavat vaiheet: raajan tutkiminen, diagnoosi ja skannaus, yksilöllisen apuvälineen suunnittelu digitaalisella suunnitteluohjelmistolla sekä apuvälineen valmistus ja sovitus. Alanderin mukaan menetelmällä tehdään maailmalla jo runsaasti tukia, ortooseja ja muita lääketieteellisiä apuvälineitä esimerkiksi traumojen ja murtumien hoitoon, urheiluvammojen kuntoutukseen sekä virheasentojen korjaamiseen.

– Sidosryhmätapaamisessa esitellään muutamia kliinisiä esimerkkejä. Lisäksi pohdimme, mitä tekniikalla voisi tehdä yksilöllisiä apuvälineitä suomalaisille potilaille.  

Sidosryhmätapaaminen 22.11.2022

Tutustu lisätietoihin ja ilmoittaudu perjantaihin 18.11. kello 12 mennessä. Myös Teams-etäosallistuminen on mahdollista. Tilaisuus on maksuton.