Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.6.2023

Luotettavaa tietoa äänieristyskyvystä – Akustiikkalaboratorio on asiakkaittemme käytössä

Kesäkuisena päivänä Joukahaisenkadun varteen pysähtyy iso rekka, jonka lastina on muun muassa lasilevyjä. Ryhmä Muotolevy Oy:n tuotekehityksestä ja asennuksesta purkaa lastin Turun AMK:n akustiikkalaboratorioon. Viikon kestävät äänieristysmittaukset jatkavat yrityksen pitkäaikaista yhteistyötä laboratorion kanssa.

Teksti sekä Sara Pukkilan kuva alla: Satu Haapala, muut kuvat: Martti Komulainen

Mittauksia johtava Sara Pukkila toimii Muotolevy Oy:ssä järjestelmäseinien tuotepäällikkönä. Hänen tehtävänään on pitää huolta, että yrityksen tuotteet vastaavat asiakkaiden vaatimuksia. Hän on myös mukana kehittämässä uusia tuotteita ja olemassa olevien tuotteiden ominaisuuksia.

Sara Pukkila purkaa rekasta tavaroita

– Tällä kertaa teemme äänieristysmittauksia eri tuoteperheissä ja varmistamme uusien ratkaisujen toimivuuden. Mukana on minun lisäkseni tuotejohtajamme Kimmo Sundström ja kaksi pitkäaikaista asentajaamme, Sara Pukkila kertoo.

Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava perheyritys, jolle suomalaisen rakentamisen laatu sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittäminen ovat tärkeitä. Yritys valmistaa kuivarakentamisen ratkaisuja sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavia tilaratkaisuja työympäristöihin ja julkisiin tiloihin.

Muotolevyn ja akustiikkalaboratorion välinen yhteistyö on alkanut jo aikana, jolloin laboratorio oli osa Työterveyslaitosta. Yritys on ollut aiemmin mittaamassa järjestelmäseinien ääneneristävyyttä ja puhelinkoppien puheäänenvaimennusta.

– Yhteistyö on sujunut hyvin ja olemme saaneet asiantuntevaa palvelua akustiikkalabrasta vuosien ajan. Toivomme hyvän yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa, Pukkila sanoo. 

Mitä hyötyä Muotolevylle on Turun AMK:n akustiikkalaboratorion käytöstä?

– Saamme luotettavaa mitattua tietoa järjestelmäseiniemme äänieristyskyvystä, Sara Pukkila tiivistää. 

Turun AMK:n akustiikkalaboratorio palvelee yrityksiä rakennustuotteiden, kalusteiden, materiaalien, koneiden ja laitteiden akustisten ominaisuuksien testauksessa ja tuotekehityksessä. 

Turun AMK:n akustiikkalaboratorio

 

Turustu akustiikkalaboratorioon

Yrityksille, jotka haluavat selvittää rakennustuotteiden, kalusteiden, materiaalien, koneiden ja laitteiden akustisia ominaisuuksia.

Tutustu tutkimusryhmään

Yrityksille suunnattu palvelutoiminta sisältää esimerkiksi melumittauksia, ilmastointiselvityksiä ja tarpeen mukaan räätälöityjä koulutuspalveluja. Tutkimusryhmällä on käytössään useita laboratorioita Turussa ja Salossa.