Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.9.2023

Cyber Test Labin toiminta laajenee: Uudet tilat avataan Kupittaalle

Salon IoT-kampuksen Cyber Test Labin palveluihin ei tule muutoksia, vaikka Kupittaalle saadaankin uusi toimipiste.

Teksti: Siiri Welling 

Turun ammattikorkeakoulun Kyberturvallisuuslaboratorion eli Cyber Test Labin toiminta laajenee, kun Kupittaan kampukselle ICT-Cityyn avataan lokakuussa Cyber Test Labille toiset tilat. Tarve toimintojen laajentamiseen tuli Turun AMK:n yrityskumppaneilta.  

– Tarkoituksena on palvella laajemmin Turun alueen yritysten tarpeita ja toiveita. Laajentumisen ansiosta olemme myös lähempänä fyysisesti jo kampuksella olevia muita toimintoja, kuten esimerkiksi 5G-testilaboratoriota, kertoo Turun ammattikorkeakoulun johtava yliopettaja ja Wireless communications and cybersecurity -tutkimusryhmän vetäjä Jarkko Paavola.  

Aikaisemmin Kyberturvalaboratorion toimintaa on ollut vain Salossa IoT-kampuksella. Salon pisteen palveluihin ei ole tulossa muutoksia, eli yritykset saavat myös Salon toimipisteeltä kybertestauspalveluita entiseen tapaan.  

– Ainoa muutos Salon toimintoihin on se, että siirrymme toisiin tiloihin IoT-kampuksen sisällä. Mutta järjestämme Salossa edelleen kokouksia, tapahtumia, vierailuja ja testauksia tarpeen mukaan, vakuuttaa Paavola.  

Salon kampuksella toimiva Cyber Test Lab keskittyy digitaalisten laitteiden ja palveluiden kyberturvallisuuden varmistamiseen. Laboratoriossa hyödynnetään automatisoituja testityökaluja ja manuaalisia asiantuntijoiden suorittamia räätälöityjä testejä. Testauksia suoritetaan laitteen käyttöliittymiä, liityntöjä, verkkoyhteyksiä ja langatonta tiedonsiirtoa hyödyntämällä. Samanlaiset palvelut tulevat myös Kupittaan kampukselle avattavan laboratorion palvelutarjontaan.  

Laboratorioita käyttää erityisesti Turun ammattikorkeakoulun Wireless Communications and Cybersecurity -tutkimusryhmä, mutta niitä hyödynnetään myös oppimisympäristöinä. 

– Tiiviimpi läsnäolo Kupittaan kampuksella sujuvoittaa meidän tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden arkea, sillä oppimisympäristö on helpompi yhdistää muihin opintokokonaisuuksiin, kertoo Turun ammattikorkeakoulun ICT-osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Tero Reunanen.  

Tutustu laboratorioon