Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.4.2019

Avoimen AMK:n kautta avautui uutta

Takana on ekonomin tutkinto ja kokemusta markkinointitehtävistä Suomessa ja Meksikossa. KTM Mirva Roininen kiinnostui graafisesta suunnittelusta ja etsi sopivia koulutuksia. Onneksi on Turun AMK ja Avoin ammattikorkeakoulu.

Ekonomi Mirva Roininen aloitti graafisen suunnittelun perusteiden opiskelun Avoimessa AMK:ssa syksyllä 2018. Opinnot sujuivat hienosti ja nyt hänellä on jo visuaalisen alan töitä.

– Graafisen suunnittelun iltaopinnot alkoivat heti kivasti. Opettaja Zuzana Kyppö on yliveto. Meillä oli lähiopetusta kerran viikossa ja lisäksi saimme etätehtäviä. Onneksi luokkaan sai mennä aina silloin kun se oli vapaa, sillä silloin vielä minulla ei ollut omia ohjelmistoja koneella.

Mirva jatkoi alkeiden jälkeen opiskelua kevään jatkokoulutuksessa. Nyt hän kertoo työllistävänsä itsensä graafisella suunnittelulla.

– Sain aluksi asiakkaita tuttujen kautta ja nyt sana on jo kiirinyt. Olen päässyt suunnittelemaan yritysten logoja, verkkosivuja ja markkinointimateriaaleja kuten julisteita, esitteitä ja käyntikortteja. Nyt tiedän, että haluan tehdä graafista suunnittelua työkseni.

Mirva Roininen summaa, että hänellä on koulutuksesta pelkästään positiivisia kokemuksia.  

Hän ei löydä moitteen sanaa. MIrva kiittelee, että opetus oli hyvää, tehtävät olivat sopivan vaativia ja koulutuksessa sai aina tarvittaessa apua. Koulutuksen edullisuus oli tietenkin myös iso plussa (alle 100 €). Saattaa olla, että Mirva jatkaa vielä alan opintoja, sillä alku on ollut todella palkitsevaa.

​​​​​​​Teksti ja kuva: Anne Kuusisto

Nauti joka ihmisen oikeudesta opiskella

Avoin AMK tarjoaa opetusta kaikille, jotka haluavat oppia uutta. Voit opiskella yksittäisiä kursseja, tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia.