Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.12.2020

Gallup: Mikä on Salon kampuksen valttikortti?

Kysyimme Turun AMK:n Salon toimipisteen opiskelijoilta, mikä on Salon kampuksen valttikortti. Nokian entisissä tiloissa sijaitseva Salo IoT Campus on opiskelijoiden mielestä ensiluokkainen paikka opiskella. Tilojen lisäksi ylistystä saivat yhteisöllisyys ja lämminhenkisyys.

Teksti ja kuvat: Mari Loikkanen

P1070485_roope2.jpg
Salo IoT Campuksen tilat ovat tehneet vaikutuksen Roope Hänniseen.

Roope Hänninen, 2. vuoden digitaalisen liiketoiminnan opiskelija, Salo IoT Campus

– Tilat. Meidän tilat täällä Salossa ovat aivan ensiluokkaiset. Täällä on avaraa ja hyvä ruokala. Tykkäämme palaveerata BisnesAkatemian isoilla kulmasohvilla. Siellä teemme ehkä eniten ryhmätöitä, Roope Hänninen vastaa.

– Halusin juuri Saloon opiskelemaan, koska olen täältä kotoisin ja on kätevää, kun on lyhyet välimatkat. Voin kävellä kouluun ja koska työskentelen opintojen ohella, on lyhyt matka töihinkin. Arvostan sitä, että voin opiskella kotipaikkakunnallani, eikä tarvinnut muuttaa. Digitrade-opinnoissa minua kiinnosti juuri digitaalisuus. Minulla on merkonomitausta, joten liiketalouden opiskelu oli luontainen jatkumo.

WaltteriWessman.jpg
Waltteri Wessman arvostaa Salon kampuksen yhteisöllisyyttä.

Waltteri Wessman, 2. vuoden digitaalisen liiketoiminnan opiskelija, Salo IoT Campus

– Salon kampuksen valttikortti on yhteisöllisyys. Täällä on tiiviit ryhmät ja oppii tuntemaan ihmiset hyvin. Koen, että kaikkien kanssa pystyy tekemään hommia ja tulee hyvin toimeen. Ryhmätöissäkin, kun arvotaan ryhmät, ei ole mitään stressiä tai väliä sillä, kuka ryhmään tulee, kun kaikki porukka on niin kivaa ja tuttua. Pieni opiskelijayhteisö yhdistää meitä kaikkia, Waltteri Wessman kuvailee.

– Olen kotoisin Salosta ja hain Turun AMK:hon siten, että Salo oli ensisijainen vaihtoehtoni. Tämä on lähellä ja Salo on tuttu kaupunki. Se tuli yllätyksenä, että kaikkien digitrade-opiskelijoiden on tarkoitus lähteä opintojen osana vaihtoon. En ole ihan varma, lähdenkö. Tulevaisuudessa haluaisin yrittäjäksi, myös markkinointi kiinnostaa.

SeijaNyyssönen.jpg
Seija Nyyssönen on huomannut, että Salon kampuksella on lämminhenkinen tunnelma.

Seija Nyyssönen, 2. vuoden digitaalisen liiketoiminnan opiskelija, Salo IoT Campus

– Koko Salon kampuksen olemus on lämminhenkinen. Kampus on todella kiva itsessään, kompaktin kokoinen, muttei mikään laitos. Lisäksi täällä on kodikasta. Pidän siitä, miten täällä on sisustettu, esimerkiksi, että täällä on värejä. Luokkatilat ovat avoimia, eikä tule luentomaista fiilistä. Lisäksi tunnelma oppitunneilla on sellainen, että uskaltaa sanoa mielipiteensä. Jos syntyy keskustelua, aina parempi, Seija Nyyssönen kuvailee.

– Olen Kuopiosta kotoisin ja ehdin aloittaa AMK-opintoni siellä. Sitten löysin googlaamalla digitaalisen liiketoiminnan koulutuksen ja innostuin siitä. Muutin Saloon siis opintojen perässä. Arvostan sitä, että digitrade-opintoihin kuuluu tiiviisti kansainvälisyys ja odotan jo, että pääsen ulkomaille vaihtoon.

Lue myös:

Kohti tulevaisuuden työelämää

Gallup: Mitä ajatuksia projektipaja herätti?

Digitradekoulutus

Kiinnostuitko digitaalisen liiketoiminnan opiskelusta? Kurkkaa lisätietoja: