Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.4.2021
Alt=""

Turun ammattikorkeakouluun ennätysmäärä hakijoita

Kevään toinen yhteishaku korkeakouluihin päättyi keskiviikkona 31.3. klo 15. Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 63 hakukohdetta. Hakijoita koulutuksiin oli alustavien lukujen mukaan hieman yli 17 000. Aloituspaikkoja Turun ammattikorkeakoulussa on noin 2000.

Kokonaishakijamäärä Turun ammattikorkeakouluun jatkoi kasvua viime vuodesta noin 1000 hakijalla. Jo viime vuonna hakijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Myös ensisijaisia hakijoita vertailtaessa hakijamäärät kasvoivat.

Vetovoimaisimpia koulutuksia Turun ammattikorkeakoulussa olivat aiempien vuosien tapaan mm. ensihoitajan ja sosionomin AMK-tutkintoon johtavat koulutukset. Kulttuurialalla suosituin koulutus kuvataiteen koulutus, liiketalouden alalla hakijoita kiinnosti erityisesti finanssipalveluiden tradenomikoulutus ja tekniikan alalla insinööritutkintoon johtava konetekniikan monimuotototeutus nousi suosituimmaksi. Ylempään AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa sosiaali- ja terveysala oli niin ikään suosituimpien joukossa, ja eniten ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli sosiaali- ja terveysalan ylempään AMK-tutkintoon johtavassa terveysteknologian koulutuksessa. Tarkemmat hakijaluvut löytyvät Opetushallituksen vipunen.fi -palvelusta.  

– On ilo nähdä, miten sosiaali- ja terveysalan suositut hakukohteet herättävät jatkuvasti kiinnostusta. Myös verkkotutkintojen suosio näyttäisi kasvavan tasaisesti, mitä varmaan viimeisen vuoden erikoistilanne on osaltaan tukenut. Mielenkiintoinen yksityiskohta tänä keväänä olivat kuvataiteen korkeat hakijaluvut kaikissa hakukohteissa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

Tekniikan, liiketoiminnan sekä terveyden ja hyvinvoinnin alojen AMK-tutkintoihin opiskelijat valitaan todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. Kulttuurialalla opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintakokeen perusteella. Master-koulutuksiin opiskelijat valitaan todistusvalinnalla tai valintakokeella, lukuun ottamatta kulttuurialan Master-koulutuksia, joissa valinnat tehdään ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella. Lue lisää opiskelijavalinnoista.

AMK-koulutuksissa todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan viimeistään 31.5. ja Master-koulutuksissa ennen valintakokeita. AMK-valintakoepäivät ovat 31.5.–9.6. ja muut valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa. AMK-valintakokeen koetilaisuudet järjestetään Turun AMK:ssa 1.–9.6. Loput valintojen tulokset ilmoitetaan viimeistään 9.7. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. kello 15.00 mennessä. Opinnot nyt haussa olleissa koulutuksissa alkavat syksyllä 2021. Tutustu yhteishaun aikatauluun.