Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2021

ICT-alan ammattilainen, päivitä kyberturvallisuusosaamisesi!

Turun AMK tarjoaa kyberturvallisuuskoulutusta ICT-alan ammattilaisille, jotka kaipaavat osaamisensa päivittämistä tai syventämistä.

Teksti: Mari Loikkanen

Turun AMK:ssa tarjotaan ensi syksynä YAMK-tasoista kyberturvallisuuskoulutusta, joka on suunnattu työelämässä oleville ICT-alan ammattilaisille.

Kolmatta kertaa järjestettävä koulutus on tällä kertaa osanottajilleen maksuton. Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa.

– Olemme saaneet hyvää palautetta aiemmilta vuosilta. Opiskelijat ovat päässeet koulutuksessa jakamaan kokemuksiaan ja osaamistaan ja ovat olleet erittäin tyytyväisiä koulutukseen, kertoo Turun AMK:n johtava yliopettaja Jarkko Paavola.

30 opintopisteen kokonaisuus on suunniteltu siten, että sen pystyy suorittamaan hyvin töiden ohella. Opinnot toteutetaan monimuotoisena. Se tarkoittaa, että kuukaudessa on aina kaksi lähiopetuspäivää ja sen lisäksi etäopiskelua.

Pääpaino käytännön tekemisessä

Koulutuksessa luodaan katsaus nykyiseen uhkatilanteeseen, saadaan ymmärrystä käsitteistöön ja tietoturvapolitiikkaan. Pääpaino on kuitenkin käytännön tekemisessä.

– Opiskelija oppii esimerkiksi suunnittelemaan kyberturvallisuuskontrolleja, laittamaan puolustukset kuntoon, testaamaan sen ja hallitsemaan tietoturvallisuutta liiketoiminnan näkövinkkelistä. Opiskelija voi myös tehdä opintoihin kuuluvan soveltavan projektin omassa organisaatiossaan, Paavola kertoo.

Paavola toimii koulutuksen vastuuopettajana ja lisäksi opetusta antavat tietoturvalehtorit Jani Ekqvist ja Jani Vanharanta

Paavola muistuttaa, että kyberturvallisuus koskettaa kaikkia organisaatioita ja se on alue, jonka osaamista on välttämätöntä päivittää jatkuvasti.

Mukaan mahtuu 30

Koulutukseen mahtuu 30 osallistujaa. Hakijamäärän ollessa sitä suurempi osallistujat päätetään pohjakoulutuksen ja työkokemuksen määrän perusteella.  

Kybertuvallisuuskoulutus on tarkoitettu insinöörin, it-tradenomin tai muun soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille sekä niille, joilla korkeakoulu katsoo muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. 

Koulutus soveltuu työkokemusta omaaville tietotekniikan ammattilaisille, joilta puuttuu nykyaikaiset kyberturvallisuusosaamisen tiedot ja taidot.

Haku koulutukseen päättyy 26.5.2021.
Koulutus alkaa 13.9.2021 ja päättyy 7.6.2022.

Ilmoittaudu koulutukseen