Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.6.2021

Missä menet, sote-ala? Uudistumiskyky turvaa tulevaisuuden

TULOS-hankkeen webinaarissa 24.8. luodaan katsaus sosiaali- ja terveysalan nykytilanteeseen ja tulevaisuudennäkymiin. Tapahtuma on suunnattu sote-alan järjestöjen ja yritysten esimiehille ja henkilöstöhallinnolle sekä kaikille alasta ja sen tulevaisuuteen varautumisesta kiinnostuneille.

Teksti: Aleksi Rajamäki

Webinaari tarjoaa näkökulmia työyhteisön mahdollisuuksiin reagoida sote-alan muuttuvaan toimintaympäristöön. Iltapäivän aikana kysytään, miten varmistaa pito- ja vetovoima sote-alan työpaikoilla, miten resilienttiä organisaatiota lähijohdetaan ja miten henkilöstö rakentaa brändin.

Etätilaisuudessa kuullaan puheenvuorot sote-toimialapäällikkö Terhi Tevamereltä (Varsinais-Suomen ELY-keskus), valmentaja Tapani Riekiltä (Filosofian Akatemia Oy) ja konsultti Salla Saariselta (Radical Soul Oy). Lisäksi webinaarissa esitellään TULOS-hankkeen osaamiskartoitus – mitä kartoitus kertoo tulevaisuuden osaamistarpeista?

Tutustu webinaarin koko ohjelmaan ja ilmoittaudu perjantaihin 20.8. mennessä.

Kestävää ja tuloksellista sote-osaamista

”TULOS – kestävää tuloksellista tulevaisuuden osaamista” on Turun ammattikorkeakoulun ja Opintokeskus Siviksen yhteinen kehittämishanke. Siinä paneudutaan sote-alan järjestöjen ja yritysten työhyvinvointiin ja tuottavuuteen.

– Pyrimme lisäämään projektissa mukana olevien pienten ja keskisuurten yritysten työyhteisöjen toimivuutta, henkilöstön osaamista ja työnantajien houkuttelevuutta Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueella, lehtori, koulutusvastaava Riikka Teuri Turun AMK:sta kertoo.

TULOS-hankkeen lähtökohtana on kartoittaa työpaikoilla jo olevaa osaamista ja vahvistaa sitä. Tavoitteena on löytää ne kehittämiskohteet, joiden osalta osaamista ja toimintaa on hyvä parantaa.

Hankkeen tuotteena syntyy henkilöstön osaamiskartoitus, jonka avulla voidaan suunnitella paremmin omassa työtehtävässä ja koko työpaikan tasolla tarvittavaa osaamista. 

– Riittävällä osaamisella organisaatiot voivat menestyä myös tulevaisuudessa ja reagoida ympäristössä tapahtuviin muutoksiin, Teuri muistuttaa.

Toimintamallit kaikkien hyödynnettäviksi

TULOS-hankkeessa kehitettyjen hyvien käytäntöjen tulokset dokumentoidaan, ja niistä rakennetaan toimintamalleja, joiden avulla myös hankkeeseen kuulumattomat organisaatiot voivat jatkossa kehittää omaa työyhteisöään.

Mallit ja organisaatioiden kokemustarinat tallennetaan sotenavigaattori.fi-verkkosivustolle vapaasti kaikkien käyttöön alkusyksyn aikana. SoteNavigaattori on sote-alan työpaikoille suunniteltu sivusto, joka tukee työhyvinvointia ja tuottavuutta.

TULOS – kestävää tuloksellista tulevaisuuden osaamista

Tiistain 24.8.2021 webinaari "TULOS – Uudistumiskyky turvaa tulevaisuuden" on hankkeen päätöstapahtuma. TULOS-hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus.