Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2022

Turun AMK Taloushallintoliiton yhteistyöjäseneksi - ajantasaista tietoa taloushallinnon näkymistä ja koulutusyhteistyötä

Turun ammattikorkeakoulu on hyväksytty Taloushallintoliiton oppilaitos-yhteistyöjäseneksi. Jäsenyys tuo liiketalouden opiskelijoille ja henkilökunnalle verkostoitumis- ja koulutusmahdollisuuksia sekä tietoa alan kehitysnäkymistä.

Teksti: Martti Komulainen

– Tulevaisuuden taloushallinnon ammattilaiset tarvitsevat varsinaisen substanssiosaamisen lisäksi entistä enemmän ymmärrystä esimerkiksi digitalisaatiosta, tiedolla johtamisesta sekä asiakasosaamista eli asiakastarpeen tunnistamistaitoja, kertoo Taloushallintoliiton johtaja Juha Sihvonen.

Turun AMK on syksyllä hyväksytty Taloushallintoliiton oppilaitos-yhteistyöjäseneksi. Oppilaitosjäsenyys on Taloushallintoliitossa uudehko asia, ja sillä pyritään tarjoamaan taloushallinnon koulutusta tarjoaville oppilaitoksille väylä tiiviimpään yhteydenpitoon alan työnantajayrityksiin, joita on liiton jäseninä. Lisäksi jäsenyys tarjoaa koulutusmahdollisuuksia ja tietoa alan kehitysnäkymistä. Taloushallintoalakin on keskellä muutosta, jota leimaa muun muassa digitalisaatio.

Taloushallinnon toimialan yritysten yhteisö Taloushallintoliitto on paitsi etujärjestö myös alan suurimpia kouluttajia Suomessa. KLT-tutkinto on alalla arvostettu pätevyys. Väylänä tutustua taloushallintoalan osaamistarpeisiin tarjotaan esimerkiksi opiskelijoille mahdollisuutta suorittaa Junior KLT -tasotesti, jossa on samoja elementtejä kuin varsinaisessa KLT-tutkinnossa.

– Turun AMK:lle jäsenyys vahvistaa yhteistyötä taloushallinnon toimijoiden kanssa ja on myös arvostuksen osoitus meille alan kouluttajana ja merkki siitä, että olemme tehneet oikeita asioita, toteaa Yrittäjyys ja myynti -osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander.
 

Liiketalouden koulutus