Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.1.2024

Turun AMK:n sairaanhoitajakoulutuksen opetus uudistuu

Keskiviikkona 31.1. järjestettävässä webinaarissa kuullaan sairaanhoitajakoulutuksen opetuksesta sekä käytännön kokemuksista salolaisessa hoivayksikössä, Campuskoti Merihelmessä. Uudessa kansallisestikin ainutlaatuisessa toimintamallissa opiskelijat pääsevät mukaan perushoitotyön arkeen alusta alkaen.

Campuskoti Merihelmi on Salossa sijaitseva ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö, joka yhdistää vanhustyön aidon työympäristön ja Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutuksen osaamisen. Se on ollut toiminnassa marraskuusta 2022. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Salon kaupungin ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kanssa.

Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutus järjestää verkkotilaisuuden, jossa kuullaan koulutuksen tulevaisuudesta sekä siitä, miten Merihelmessä opiskellaan, opitaan ja harjoitellaan. Webinaari pidetään Zoomissa 31.1. kello 14 alkaen, ja se on suunnattu sosiaali- ja terveysalan kouluttajille ja työelämätoimijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Suoraan vanhustyön harjoitteluun

Campuskoti Merihelmessä kohtaavat opiskelijat ja opettajat, asukkaat ja läheiset sekä yksikön henkilökunta autenttisessa hoivakotiympäristössä. Sairaanhoidon opiskelijoiden työharjoittelu alkaa heti kahden viikon alkuperehdytyksen jälkeen.

– Opiskelijat tekevät kaksi tai kolme harjoitteluvuoroa viikossa neljän kuukauden ajan. Ideana on, että heillä on aikaa kypsyttää saamiaan oppeja ja huomata oma kehittymisensä. Perinteisessä mallissa opiskellaan teoriaa puoli vuotta ennen perushoidon harjoittelua, lehtori Sari Mäkinen Turun ammattikorkeakoulusta esittelee.

Merihelmessä opiskelijat toimivat tiimeissä, joita ohjaavat yksikön henkilökuntaan kuuluvat ammattilaiset. Työharjoittelussa korostuvat ikäihmisen kohtaaminen ja perustarpeiden huomioiminen.

– Opiskelijat näkevät työskentelyä lähietäisyydeltä ja tekevät itse aktiivisesti. He huomaavat samalla työn merkityksellisyyden. Myös ohjaajien on mahdollista osallistua ammattikorkeakoulun opetukseen, joten oppimista tapahtuu monella tasolla. Tällainen malli on täysin uutta, opettajatuutorinakin toimiva Mäkinen kiteyttää.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan sairaanhoidon koulutuksen tulevaisuudesta

Turun AMK:n sairaanhoitajakoulutuksen opetus uudistuu -webinaari 31.1.2024 kello 14–15.30. Maksuton tilaisuus on avoin kaikille sote-alan toimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.