Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.3.2024

Theatreinpalm.eu verkkoalusta tukee nousevia teatteritaiteen ammattilaisia

Turun AMK:n Taideakatemia on kehittänyt Theatreinpalm.eu verkkoalustan nousevien teatteri- ja esittävän taiteen ammattilaisten verkostoitumisen ja työllistymisen tueksi.

Taiteilijat ja teatterialan organisaatiot ympäri Eurooppaa voivat rekisteröityä Theatreinpalm.eu  alustalle, kertoa itsestään, osaamisestaan ja tavoitteistaan, etsiä yhteistyökumppaneita ja tekijöitä projekteihinsa sekä olla yhteydessä muihin rekisteröityneihin jäseniin. Alustalta löytyy kontaktien lisäksi hyödyllistä tietoa, inspiroivia taiteilijoiden tarinoita ja erilaisia tapahtumia. Rekisteröityminen on kaikille avoin ja maksuton.

- Teatteritaiteen opetuksen lisäksi meille on tärkeää kehittää keinoja tukea nousevia ja valmistuvia taiteilijoita löytämään paikkansa taiteen kentällä. Haluamme luoda heille mahdollisuuksia kehittää osaamistaan ja verkostoja. Tavoitteena on auttaa taiteilijoita löytämään uusia kanavia työllistyä, tai työllistää itsensä, kertoo projektin sisältöjohtaja, Mervi Rankila-Källström Taideakatemian esittävien taiteiden -osaamisalueelta.

Verkkoalusta on toteutettu osana Taideakatemian koordinoimaa kansainvälistä, EU:n rahoittamaa, Theatre in Palm -projektia. Projektissa on mukana 12 erilaista teatteritaiteen organisaatiota 12 maasta. Projekti järjestää tapahtumien ja työpajojen lisäksi moderneja taiteilijaresidenssejä ja tukee taiteilijoiden liikkuvuutta ja yhteyksien luomista.