Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.3.2024
Theatre in Palm – Teatterifoorumi nousevien taiteilijoiden yhteistyön ja resilienssin tukemiseksi

Theatre in Palm – Teatterifoorumi nousevien taiteilijoiden yhteistyön ja resilienssin tukemiseksi

Theatre in Palm -projekti on ensimmäinen teatteritaiteen Creative Europe -foorumiprojekti. Se tuo yhteen 12 partneria eri puolilta Eurooppaa tekemään yhteistyötä ja luomaan yhdessä kansainvälistä ja kulttuurienvälistä alustaa teatteritaiteen edistämiseksi.    

Projektin tavoitteena on  

  • lisätä eurooppalaisten nousevien taiteilijoiden ja teosten näkyvyyttä ja liikkuvuutta omien rajojensa ulkopuolella.
  • lisätä kulttuuritapahtumiin ja -aktiviteetteihin pääsyä ja osallistumista sekä yleisön mukaan ottamista ja kehittämistä.  
  • tukea nousevia taiteilijoita ja kulttuuriesiintyjiä luomaan yhdessä, tehdä yhteistyötä, ja tuofa heidän työtään esiin.  

Projektin jäsenet  

Turun AMK koordinoi tätä valtavan kokoista ja kiehtovaa Creative Europe -foorumihanketta ensimmäisenä Suomessa. Konsortion muut jäsenet koostuvat erilaisista kulttuuri- ja teatterijärjestöistä 11 Euroopan maasta; Ruotsista, Italiasta, Irlannista, Espanjasta, Portugalista, Alankomaista, Kreikasta, Belgiasta, Kyproksesta, Romaniasta ja Bulgariasta. Jäsenet ovat säätiöitä, teatteriyhtiöitä, instituutteja, taide- ja tuotantokeskuksia jne.  

Projektin toiminta  

Projektin kolmen vuoden keston tehdään muun muassa seuraavia toimenpiteitä: 

  • luodaan eurooppalaisen teatterin yhteissuunnitelma nousevien taiteilijoiden nousemista ja tukemista varten  
  • järjestetään 24 Digital Coffee Talk -tilaisuutta, joissa keskustellaan ajankohtaisista yhteisistä asioista  
  • järjestetään 24:n nousevan taiteilijan vaihto-ohjelma ja 3 erillistä residenssikierrosta nouseville taiteilijoille, joihin osallistuu yhteensä 240 taiteilijaa  
  • järjestetään 72 eurooppalaista Theatre Lab -tapahtumaa, kaksi kansainvälistä 3 päivän teatteriakatemiaa (Portugalissa ja Ruotsissa) ja kaksi festivaalia (Irlannissa ja Kyproksella)  
  • viimeisenä vuonna järjestetään teatterien roadshow.  

Hankkeessa luodaan myös yhteinen viestintästrategia, joka sisältää laajan disseminaationsuunnitelman. Osana tiedon levittämistä, projekti kokoaa ja julkaisee projektin lopussa digitaalisen kirjaston toteutetuista eri tapahtumista ja aktiviteeteista.  

EN Co-funded by the EU_POS.jpg
TheatreInPalmLogo.png