Theatre in Palm – Teatterifoorumi nousevien taiteilijoiden yhteistyön ja resilienssin tukemiseksi
Theatre in Palm -projekti on ensimmäinen teatteritaiteen Creative Europe -foorumiprojekti. Se tuo yhteen 12 partneria eri puolilta Eurooppaa tekemään yhteistyötä ja luomaan yhdessä kansainvälistä ja kulttuurienvälistä alustaa teatteritaiteen edistämiseksi.
Projektin tavoitteena on
- lisätä eurooppalaisten nousevien taiteilijoiden ja teosten näkyvyyttä ja liikkuvuutta omien rajojensa ulkopuolella.
- lisätä kulttuuritapahtumiin ja -aktiviteetteihin pääsyä ja osallistumista sekä yleisön mukaan ottamista ja kehittämistä.
- tukea nousevia taiteilijoita ja kulttuuriesiintyjiä luomaan yhdessä, tehdä yhteistyötä, ja tuofa heidän työtään esiin.
Projektin jäsenet
Turun AMK koordinoi tätä valtavan kokoista ja kiehtovaa Creative Europe -foorumihanketta ensimmäisenä Suomessa. Konsortion muut jäsenet koostuvat erilaisista kulttuuri- ja teatterijärjestöistä 11 Euroopan maasta; Ruotsista, Italiasta, Irlannista, Espanjasta, Portugalista, Alankomaista, Kreikasta, Belgiasta, Kyproksesta, Romaniasta ja Bulgariasta. Jäsenet ovat säätiöitä, teatteriyhtiöitä, instituutteja, taide- ja tuotantokeskuksia jne.
Projektin toiminta
Projektin kolmen vuoden keston tehdään muun muassa seuraavia toimenpiteitä:
- luodaan eurooppalaisen teatterin yhteissuunnitelma nousevien taiteilijoiden nousemista ja tukemista varten
- järjestetään 24 Digital Coffee Talk -tilaisuutta, joissa keskustellaan ajankohtaisista yhteisistä asioista
- järjestetään 24:n nousevan taiteilijan vaihto-ohjelma ja 3 erillistä residenssikierrosta nouseville taiteilijoille, joihin osallistuu yhteensä 240 taiteilijaa
- järjestetään 72 eurooppalaista Theatre Lab -tapahtumaa, kaksi kansainvälistä 3 päivän teatteriakatemiaa (Portugalissa ja Ruotsissa) ja kaksi festivaalia (Irlannissa ja Kyproksella)
- viimeisenä vuonna järjestetään teatterien roadshow.
Hankkeessa luodaan myös yhteinen viestintästrategia, joka sisältää laajan disseminaationsuunnitelman. Osana tiedon levittämistä, projekti kokoaa ja julkaisee projektin lopussa digitaalisen kirjaston toteutetuista eri tapahtumista ja aktiviteeteista.