Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2024

Taideakatemian elokuvaopiskelijat menestyivät

Elokuvakoulujen Pitch24 järjestettiin torstaina 25.4. Helsingin Katajanokalla. Turun AMK:n elokuva-alan opiskelijat pärjäsivät korkeatasoisessa kilpailussa ansiokkaasti.

Pitchaustapahtuma täytti Kino K13:n tilat tulevaisuuden tekijöillä, valmistumista lähestyvillä elokuva-alan opiskelijoilla sekä laajalla spektrillä elokuva-alan ammattilaisia.

– Kuudetta kertaa järjestettävässä tapahtumassa jaetaan monia kannustuspalkintoja, mutta keskeisintä on kohdata ja tulla kohdatuksi, sanoi Ilkka Mertsola Suomen Elokuvasäätiöstä avatessaan tapahtuman.

– Tapahtuma, jota moni odottaa ja kiittelee, lähentynee vuosittaisen perinteen statusta. Vastaavaa pitchaustapahtumaa, jossa elokuva-alan huippuammattilaiset ja toimijat kohtaavat valmistumisen kynnyksellä olevia opiskelijoita ja sparraavat heitä opinnäytetyökäsikirjoitusten ja tuotantojen parissa, ei löydy muualta Pohjoismaista. Tapahtuma oli menestys ja opiskelijamme pärjäsivät kovatasoisessa kilpailussa ansiokkaasti, kertoo Marko Luukkonen, elokuva- ja media-alan lehtori Turun AMK:n Taideakatemiasta.

Pitchaustilaisuuden järjestävät Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitos (ELO), Arcada, Metropolia, Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön, AVEKin ja Ylen kanssa.

Tapahtuman tavoitteena on tiivistää elokuvakoulujen välistä yhteistyötä, mahdollistaa työryhmien muodostuminen yli koulurajojen, luoda foorumi opiskelijoista tekijyyteen astuvien ja ammattikentän kohtaamiselle sekä tarjota lisäresursseja opinnäytetyöelokuville.

Tapahtumassa kilpailtiin tuotanto- ja käsikirjoitussarjoissa. Pitchauksia kommentoivat Suomen elokuvasäätiön, AVEKin ja Yleisradion edustajat. Tapahtumaa tuki runsas joukko elokuva-alan toimijoita, vuokraamoita, jälkituotantotaloja sekä tuotantoyhtiöitä.

Taideakatemian opiskelijoiden pitchauksista palkituiksi tulivat:

Nordisk Filmin Young talent -palkinto

Sopulisaaren piraatit, Turun AMK:n Taideakatemia
opiskelijat Elina Lehtinen, Peppi Manninen, Henna Hakala, Jaakko Ylitalo

Suomen elokuvasäätiön 1 kk käsikirjoituspalkinto

Herkkä kohta, Turun AMK:n Taideakatemia
opiskelija Pinja Aro

Lämpimät onnittelut palkituille!

Kaikki pitch24-tapahtumassa palkitut lavalla

Kaikki tapahtumassa palkitut lavalla. Kuva Marko Luukkonen. 

Yläkuvassa kaikki Turun AMK:n Taideakatemian osallistuneet opiskelijat Suomen Elokuvasäätiön Kino K-13 aulassa. Kuva Ilmari Kangas.

Suomen Elokuvasäätiön tiedote tapahtumasta

Tutustu elokuva-alan koulutukseen

Media-alan koulutuksen elokuvan opinnot antavat sinulle alan työtehtävissä tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot sekä valmiudet kriittiseen elokuvalliseen ajatteluun.