Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.4.2024
4K – Kokonaisvaltainen kyberturvallisuus kestävälle kasvulle

4K – Kokonaisvaltainen kyberturvallisuus kestävälle kasvulle

Suomalainen yhteiskunta tarvitsee lisääntyvässä määrin kyberturvallisuuden osaamista. COVID19-pandemian myötä digitaalisia palveluja ja tuotteita on kehitetty ennätystahtia, mutta samalla kyberturvallisuushaasteet ja kyberturvaa uhkaavat häiriöt ovat lisääntyneet.

Kokonaisvaltainen kyberturvallisuus kestävälle kasvulle (4K) -hankkeessa haasteisiin vastataan kehittämällä kyberturvallisuuden osaamista pk-sektorilla. Hankkeen päätavoitteena on varsinaissuomalaisten pk-yritysten kyberturvallisuusvalmiuksien ja -kyvykkyyksien kehittäminen.

Päätavoitteeseen tähtäävät osatavoitteet nousevat 4K:n toimenpidekokonaisuuksista: 

  1. Kohdeyritykset kykenevät suunnittelemaan ja toteuttamaan varautumistoimenpiteitä ja määrittelemään niiden pohjalta kyberturvapalvelutarpeita. 
  2. Turun ammattikorkeakoulun Cyber Test Lab -testausympäristöä kehitetään kattamaan laajemmat järjestelmäkokonaisuudet. Samalla testauspalveluiden automaatiotasoa kasvatetaan, mikä mahdollistaa palveluiden saatavuuden laajemmalle yritysjoukolle. 
  3. Pk-yritysten mahdollisuuksia hyödyntää kyberturvallisuuden valvontapalveluita lisätään avoimen datan avulla. 
  4. Yrityksen kyberturvallisuuden kehittäminen kytketään kokonaisvaltaisemmin kestävän kehityksen periaatteisiin. 

4K-hankkeessa toteutetaan monipuolisesti erilaisia kyberturvallisuuteen liittyviä varautumisarviointeja, testauksia ja valvontapalveluja. Saavutettava toimintatapamuutos on pk-yritysten siirtyminen pelkästä kyberpoikkeamiin varautumisesta kokonaisvaltaiseen kyberturva-ajatteluun, mikä lisää yritysten kilpailukykyä markkinoilla ja parantaa mahdollisuuksia selvitä kyberhyökkäyksistä. 

Lue myös: 

Varsinais-Suomen liiton logo