Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.9.2023
Artesaanin matkassa

Artesaanin matkassa

Artesaanin matkassa –hankkeessa polutetaan käden taitojen parissa toimivia osaajia täsmätoimilla työvoima- ja osaajapulasta kärsivälle matkailualalle, jolle odotetaan kasvua sekä kansainvälisesti että kansallisesti. 
Hanke tuottaa osaamispalveluiden kokonaisuuden, joka parantaa osallistujien työmarkkina-asemaa ja kohdentaa heidän osaamistaan matkailualan tehtäviin. Keskeisinä toimintamuotoina ovat osaamisen tunnistaminen ja osaamisen täydentäminen. Nämä tapahtuvat hankkeessa tuotettavien Osaamistodistus- ja Elävä ansioluettelo -toimintamallien kautta.

Toimintamallin tarkoituksena on tarjota näkymiä ammattilaisena toimimisesta niille henkilöille, joilla on jo soveltuvaa osaamista, mutta joiden koulutus ei mahdollista uranvaihdosta ja/tai siirtymistä uralla eteenpäin. Toimialoista hankkeeseen on valikoitu: 
•    Käsityö-, muotoilu-, taide- ja kulttuurialojen toimijat,
•    Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluiden tehtävissä toimivat, sekä
•    Jakeluala (ruokalähetit), tapahtuma-ala, puutarha-alan avustavat tehtävät

Hankkeen ohjaus- ja koulutuspalvelut on suunnattu erityisesti perusasteen jälkeistä tutkintoa vailla olevat nuorille sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille, joilta puuttuu Suomessa suoritettu tutkinto.

Jotpa logo