Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.10.2022
COACH – Intelligent Human Technology Co-agency in Process Control

COACH – Intelligent Human Technology Co-agency in Process Control

COACH-projektin motivoivana tekijänä on tuottaa uutta tietoa ihmisteknologian yhteistoiminnasta prosessiohjauksessa. Näin mahdollistetaan Suomen teollisuuden pysyminen ajan tasalla ja autetaan toimialaa olemaan muutaman askeleen edellä kansainvälistä kilpailua.

Hanke on tutkimuslähtöinen, mutta siinä on yhteistoimintaa elinkeinoelämän kanssa. Tässä tutkimustyössä projekti pyrkii tuottamaan uutta ymmärrystä, joka luo synteesin alan systeemisistä muutoksista. Mutta myös auttamaan teollisia kumppaneita selviytymään konkreettisista ongelmistaan ja kehittämään yleisen metodologian tämänkaltaisien ongelmien työstöön.

Projektikumppanit työskentelevät viiden työpaketin parissa:

  • Tulevaisuuden toimintakonsepti prosessiohjauksessa/teollisissa prosesseissa
  • Digitaalisen kaksosen suunnittelu ihmisestä
  • Teollisen digitaalisen kaksoksen mallin/mallien rakentaminen
  • Synteesi uuden suunnitteluprosessin luomiseksi
  • Hallinto, koordinointi ja viestintä

Turun ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden Interaktiiviset Teknologiat -tutkimusryhmä vastaa teollisten digitaalisten kaksosten mallien rakentamisesta. Prosessi sisältää digitaalisten kaksoisten suunnittelua ja toteutusta iteratiivisien testaussyklien avulla.. Suunnitellun ja toteutetun ratkaisun käytettävyyttä, käyttökokemusta ja tehokkuutta tutkitaan omalla metaversumi alustalla.

Tavoitteena on luoda valituille teollisille ympäristöille yhteiskäyttöinen monen käyttäjän ympäristö koulutus- ja tiedonkeruutarkoituksiin tiiviissä yhteistyössä alan kumppaneiden kanssa. Digitaaliset kaksoset ihmisistä visualisoidaan kontekstiin mukautettuina hahmoina (avatarit) ja tutkimusprototyypeissä hyödynnetään muun muassa sosiaalista kommunikointia, älykkäitä tietoprosesseja ja käytännön harjoittelua virtuaalitodellisuusympäristöissä (VR).