Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024
KYKY – Korkeakoulut yritysten kilpailukyvyn kasvattajina

KYKY – Korkeakoulut yritysten kilpailukyvyn kasvattajina

Vuoden 2021 aikana hakuun auenneet ja aukeavat koronakriisistä selviämiseen tähtäävät erilaiset rahoitusmahdollisuudet tarjoavat oikein käytettynä ja kohdennettuna laajoja yhteistyömahdollisuuksia Varsinais-Suomen alueen korkeakouluille ja yrityksille. Vain yhteistyön kautta on mahdollista saavuttaa valtakunnallisesti vaikuttavia tuloksia ja vahvistaa alueen yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. 

Turun AMK on kartoittanut muiden alueen korkeakoulujen ja yritysten yhteistyöhalukkuutta omien osaamiskärkiensä mukaisille laajoille TKI-ekosysteemeille ja hankekokonaisuuksille. Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Novia ovat kiinnittyneet useisiin kokonaisuuksiin omien painopisteittensä kautta.

Yhteisten hankekokonaisuuksien koordinointi ja toteutus vaatii sekä osaamista, että ajallista panostusta, jota hankkeessa Turun AMK edistää. 

KYKY-hankkeen tavoitteena on: 

  1. Perustaa Varsinais-Suomen alueelle TKI-ekosysteemejä yritysten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteiskehittämisen ympäristöiksi. 
  2. Varmistaa, että alueellinen elvytysrahoitus tukee laaja-alaisesti Varsinais-Suomen alueelle perustettavia TKI-ekosysteemejä yritysten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteiskehittämisen ympäristöiksi. 
  3. Varmistaa, että myöhemmin kansallisesti hakuun aukeavasta RRF-rahoituksesta saadaan merkittävä osuus Varsinais-Suomeen. 
  4. Huolehtia, että valmisteltavissa laajoissa kokonaisuuksissa on mukana kaikki tarvittava alueellinen asiantuntemus ja osaaminen niin korkeakouluista kuin yrityksistäkin.
  5. Varmistaa eri osapuolten sitoutuminen.
     
Varsinais-Suomen liiton logo