Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.4.2024
Merikartta

Merikartta

Meriklusteri hiilineutraalissa kiertotaloudessa ekosysteemin kehittäminen

Suomella on pitkä historia meriklusterin parissa ja paljon osaamista aina laivojen rakentamisesta teknologiseen kehittämiseen. Uskomme, että alan laaja yhteistyö parantaa työllisyyttä ja kilpailukykyä ja mahdollistaa ympäristöä paremmin huomioivat merikuljetukset. Osaamiselle ja teknologisille ratkaisuille on myös globaalia kysyntää, mikä tulee kasvamaan tulevina vuosina, kun säädökset kiristyvät. 
 
Yhdessä tehtävä työ meriklusterin vastuullisuuden lisäämiseksi saa alalle myös hyvää näkyvyyttä. Suomessa on tällaisen ekosysteemisen kehittämiseen tarvittavaa osaamista. 

Rakennamme ekosysteemin, jonka tavoitteena on

  • rakentaa yhteistä hiiliviisauteen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen sekä kiertotalouteen tähtäävän koko laivan elinkaaren kattavaa yhteistyömallia, joka kokoaa aiemmat hankkeet, osaamisen ja teknologiat yhteen yhteisen sateenvarjon alle 
  • seurata alan kehitystä, ml. alan tulevaa sääntelyä, ja pohtia yhdessä mikä merkitys sillä on Suomen merikuljetusalalle 
  • luoda näyteikkuna osaamisestamme kansainvälisesti 
  • saada kaikki nykyinen osaaminen ja eri kehitys- ja tutkimushankkeissa saavutetut tulokset alan tietoon 
  • kehittää yhdessä uusia tutkimus- ja kehityshankeavauksia teemaan liittyen 
  • luoda pitkällä aikavälillä vakaat toimintaedellytykset ko. alan kiertotalouteen perustuvan liiketoiminnan kehittämiselle Suomessa.

 
 

alt=""