Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.6.2024
Meriteollisuusverkoston toimitusvarmuuden tukeminen (TOIVAR)

Meriteollisuusverkoston toimitusvarmuuden tukeminen (TOIVAR)

TOIVAR-hankkeessa edistetään Varsinais-Suomen meriklusterin kilpailukykyä parantamalla alueella toimivien meriteollisuusyritysten häiriönhallintaa sekä resilienssiä ja sitä kautta toimitusvarmuutta koko verkostossa. 

Hankkeen tavoitteena on 

1) Toimitusvarmuuden ja riskienhallinnan osaamisen parantaminen meriteollisuuden pk-yritysten verkostossa, mikä osaltaan tukee ja parantaa yritysten sopeutumista toimintaympäristön muutoksiin. 

2) Ymmärryksen lisääminen siitä, miten häiriöihin varautuminen toimitusketjun eri vaiheissa lisää toimitusvarmuutta koko verkostossa, sekä 

3) Mikä on häiriöihin varautumisen merkitys eri tyyppisissä toimitusketjuissa. 

Hankkeen kohderyhmänä on Varsinais-Suomessa toimivat meriteollisuusverkoston pk- yritykset. Yritysten kanssa selvitetään mahdollisuuksia hallita häiriöitä ja lisätä resilienssiä paitsi yrityskohtaisesti, myös yhteisin toimin kumppaniyritysten kanssa. Yrityksillä on myös mahdollisuus arvioida omaa riskienhallintaa verkkopohjaisen itsearviointityökalun avulla. Lisäksi teeman ympärillä järjestetään webinaareja, jotka on suunnattu kaikille alueella toimiville meriteollisuusyrityksille. 

Tutkimusta tekee Turun ammattikorkeakoulun Logistiikka ja liikenne -tutkimusryhmä.

Kuva: Meyer Turku Oy

vsl_logo_sininen_rgb-2 (2).png