Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2024

Okulaari – Nostetta luovan alan työllistymiselle Varsinais-Suomessa

Okulaari – Nostetta luovan alan työllistymiselle Varsinais-Suomessa -hankkeessa keskitytään tukemaan nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien luovan alan vastavalmistuneiden työllistymisen ja itsensä työllistämisen edistämistä sekä tämän kohderyhmän työn tuottavuuden parantamista.  

Hankkeessa luodaan luovan alan toimijoiden verkosto, jonka tarkoituksena on toimia monialaisena ammatillisena yhteenliittymänä alan toimijoiden työllisyyden edistämiseksi. Tavoitteena on tuote- ja palvelutarjooman monipuolistuminen, volyymin kasvu ja sitä kautta liiketoiminnan ja työllisyyden lisääntyminen. 

Kehittämistyön tuloksena luovan alan toimijoiden verkosto on itsetoimiva. Siihen on muodostunut erilaisia toimintokeskittymiä kuten mahdollinen osuuskunta, työryhmiä, yrityksiä ja freelancereiden joukko, jotka toteuttavat tuotantoja, palveluja ja tuotteita. Verkosto toimii ponnahduslautana työelämään uusille valmistuville luovan alan toimijoille. Verkostolla on tärkeä merkitys vertaisverkostona luovan alan toimijoille, jotka toimivat usein yksin- tai mikroyrittäjinä.