Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.9.2020
Omaishoitajien työllistymisen ja työkyvyn tukeminen – OmaTyky

Omaishoitajien työllistymisen ja työkyvyn tukeminen – OmaTyky

OmaTyky-hankkeessa tuetaan työelämän ulkopuolella olevien omaishoitajien työkyvyn sekä työllistymis- ja urakehitysmahdollisuuksien parantumista. Hanke kohdentuu erityisesti omaishoitajuuteen ja elämään liittyviin siirtymävaiheisiin.

Omaishoitajia osallistetaan kehittämään heille sopivia tukipalveluja työkyvyn, työllistymis- ja urakehitysmahdollisuuksien parantumiseksi. Käytännössä tämä tapahtuu tarjoamalla havaittuun tarpeeseen ja kysyntään pohjautuvia omahoitajille suunnattuja palveluja, joita kehitetään kokemuksellisesti, yhdessä osallistujien kanssa, käyttäjälähtöisiksi palvelutuotteiksi.

Syksyn 2020 etälähetyksien sisällöt liittyvät hankkeessa kehitettäviin palvelutuotteisiin, joiden tarjonta konkretisoituu hankkeen etenemisen myötä ja päivittyy tälle verkkosivulle.

Hankkeessa kehitetään omaishoitajaryhmälle sopivia:

1. mahdollisuuksien löytymiseen ja osaamisen kehittymiseen tähtääviä palveluja
2. omaishoitajien voimavaroja ja arjen hallintaa lisääviä palveluja.

Hankkeessa valmistuu omaishoitajien työkykyä ja urakehitystä tukeva ja työllistymiseen tähtäävä toimintamalli, joka julkaistaan verkossa. Toimintamallia on mahdollisuus hyödyntää laajasti kansallisella tasolla ja sitä voi soveltaa alueellisiin tarpeisiin.

Vuoden 2021 ohjelma ja ilmoittautuminen

Vuoden 2021 ohjelma on ilmestynyt. Kuvaa klikkaamalla saat ohjelman auki. Tutustu ohjelmaan ja sen jälkeen voit ilmoittautua itseäsi kiinnostaviin tapahtumiin kuvan alla olevasta ilmoittautumislinkistä.

OmaTyky_esite_2021-1.jpg

 

Linkki 2021 ilmoittautumislomakkeeseen on nyt auki ja se on: https://webropol.com/s/omatyky2021

OmaTyky-etälähetykset

6.10.2020  klo 13-15 Töissä omaishoitajana – ohjauksellista tukea!

13.10.2020 klo 13–14 Osaamisen tunnistaminen työnhaun tukena

22.10.2020 klo 13-15 Apuvälineet arjen sujuvuuden tukena I

4.11.2020 klo 13-15 Apuvälineet arjen sujuvuuden tukena II

2.12.2020 klo 10-15 Hyvällä mielellä kotona

Tarkempaa tietoa lähetysten sisällöstä saat klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

OmaTyky etälähetykset 2020 -esite-1.jpg

 

Tietosuoja

Kyseessä on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) ja Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama hanke, mikä tarkoittaa EU-lomakkeiden täyttöä myös osallistujille. Olemme velvoitettuja keräämän jokaiselta omaishoitajalta osallistumislomakkeen aloitus- ja lopetushetkellä. Molemmat ovat yhden sivun mittaisia lomakkeita, jossa ei kysytä mitään hankkeen sisältöön liittyvää. Tätä tietoa käytetään hanketoteutuksen seuraamiseksi ja ESR-ohjelmatasolla mm.arviointiin.

Asiakaslähtöisyyden takaamiseksi hanke aloitetaan osallistujien haastattelulla ja COPE kyselyllä. Haastattelun ja COPE kyselyn tietoja käytetään vain tämän hankkeen palvelujen kehittämistyössä eikä tietoja luovuteta ulkopuolisille. Hankkeessa pidetään huolta osallistujan henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuudesta, ja siitä, että osallistuja tietää mihin tietoja käytetään. Terveyttä koskevia tietoja ei luovuteta eteenpäin kenellekään ulkopuolisille. Tiedot säilytetään Turun ammattikorkeakoulussa hankkeen toteutuksen jälkeen vain rahoittajien jälkitarkastuksiin edellyttämän ajan. Erillinen suostumuslomake pyydetään, koska käyttämässämme COPE-kyselyssä on mukana yksilön terveyttä koskevia kysymyksiä, joka edellyttää kirjallista suostumusta.

Hankkeen osallistujalta pyydetään siis allekirjoitus suostumuslomakkeeseen sekä ESR-hankkeen osallistujan aloitus- ja lopetuslomakkeisiin.

Henkilötietojen käyttö OmaTyky-hankkeessa

omatyky rahoittajat partnerit logopilvi.png