Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.5.2021
Omaishoitajien työllistymisen ja työkyvyn tukeminen – OmaTyky

Omaishoitajien työllistymisen ja työkyvyn tukeminen – OmaTyky

OmaTyky-hanke on tarkoitettu kaikille työikäisille Varsinais-Suomessa asuville, jotka huolehtivat säännöllisesti omaisestaan tai läheisestään. Hanke tarjoaa omaishoitajille tietoa ja ohjausta kouluttautumismahdollisuuksista ja työhön paluuseen ja urakehitykseen liittyvistä asioista. Omaishoitajuuden ei tarvitse olla kokopäiväistä samassa taloudessa tapahtuvaa. Mukaan pääsevät myös etäomaishoitajat ja osaviikkoisesti läheistään hoitavat.

Yksilöllistä ja ryhmäohjausta etämenetelmin

Osallistujalle tarjotaan yksilöllistä tai ryhmämuotoista ohjausta osallistujan tarpeen mukaan. Ohjaus voi sisältää arjen sujuvuuteen ja jaksamiseen liittyviä teemoja tai kohdistua koulutuksen pääsyyn ja työllistymistä edistäviin teemoihin ja urakehitysmahdollisuuksien kartoittamiseen.

Hankkeessa kehitetään omaishoitajaryhmälle sopivia:

  1. mahdollisuuksien löytymiseen ja osaamisen kehittymiseen tähtääviä palveluja
  2. omaishoitajien voimavaroja ja arjen hallintaa lisääviä palveluja.

Hankkeessa valmistuu omaishoitajien työkykyä ja urakehitystä tukeva ja työllistymiseen tähtäävä toimintamalli, joka julkaistaan verkossa. Toimintamallia on mahdollisuus hyödyntää laajasti kansallisella tasolla, ja sitä voi soveltaa alueellisiin tarpeisiin.

Halutessasi pääset mukaan kehittämään omaishoitajatilanteeseen sopivia tukipalveluja työkyvyn, työllistymis- ja urakehitysmahdollisuuksien parantumiseksi. Palveluja kehitetään kokemuksellisesti, yhdessä osallistujien kanssa, käyttäjälähtöisiksi palvelutuotteiksi.

Sekä yksilö- että ryhmäohjaukset tapahtuvat etämenetelmin, mikä helpottaa osallistumista. Mukana voi olla kotikoneelta. Erityisiä tietoteknisiä valmiuksia ei tarvita, vaan toimiva tietokone ja sähköpostiosoite riittävät. Kevään 2021 tapahtumiin pääset alla olevasta valikosta.

Vuoden 2021 ohjelma ja ilmoittautuminen

Vuoden 2021 ohjelma on ilmestynyt. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu itseäsi kiinnostaviin tapahtumiin alla olevasta ilmoittautumislinkistä.

 

 

Julkaisut

Menneet OmaTyky-etälähetykset

  • 6.10.2020  klo 13–15 Töissä omaishoitajana – ohjauksellista tukea!
  • 13.10.2020 klo 13–14 Osaamisen tunnistaminen työnhaun tukena
  • 22.10.2020 klo 13–15 Apuvälineet arjen sujuvuuden tukena I
  • 4.11.2020 klo 13–15 Apuvälineet arjen sujuvuuden tukena II
  • 2.12.2020 klo 10–15 Hyvällä mielellä kotona

Tarkempaa tietoa lähetysten sisällöstä saat klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

OmaTyky etälähetykset 2020 -esite-1.jpg

 

Tietosuoja

Kyseessä on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) ja Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama hanke, mikä tarkoittaa EU-lomakkeiden täyttöä myös osallistujille. Olemme velvoitettuja keräämän jokaiselta omaishoitajalta osallistumislomakkeen aloitus- ja lopetushetkellä. Molemmat ovat yhden sivun mittaisia lomakkeita, jossa ei kysytä mitään hankkeen sisältöön liittyvää. Tätä tietoa käytetään hanketoteutuksen seuraamiseksi ja ESR-ohjelmatasolla mm.arviointiin.

Asiakaslähtöisyyden takaamiseksi hanke aloitetaan osallistujien haastattelulla ja COPE kyselyllä. Haastattelun ja COPE kyselyn tietoja käytetään vain tämän hankkeen palvelujen kehittämistyössä eikä tietoja luovuteta ulkopuolisille. Hankkeessa pidetään huolta osallistujan henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuudesta, ja siitä, että osallistuja tietää mihin tietoja käytetään. Terveyttä koskevia tietoja ei luovuteta eteenpäin kenellekään ulkopuolisille. Tiedot säilytetään Turun ammattikorkeakoulussa hankkeen toteutuksen jälkeen vain rahoittajien jälkitarkastuksiin edellyttämän ajan. Erillinen suostumuslomake pyydetään, koska käyttämässämme COPE-kyselyssä on mukana yksilön terveyttä koskevia kysymyksiä, joka edellyttää kirjallista suostumusta.

Hankkeen osallistujalta pyydetään siis allekirjoitus suostumuslomakkeeseen sekä ESR-hankkeen osallistujan aloitus- ja lopetuslomakkeisiin.

Henkilötietojen käyttö OmaTyky-hankkeessa

omatyky rahoittajat partnerit logopilvi.png