Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.11.2023
Supported by Nature - nature based solution learning sites for a sustainable Baltic Sea

Supported by Nature - nature based solution learning sites for a sustainable Baltic Sea

Supported by Nature - nature based solution learning sites for a sustainable Baltic Sea hankkeessa pyritään lisäämään luontopohjaisten ratkaisujen käyttöönottoa sekä merilukutaitoa* Itämeren biosfäärialueilla. Itämeren biosfäärialueilla on laajat verkostot ja mahdollisuuden kestävän kehityksen edistämiseen alueillaan, ja hankkeen tavoitteena on luoda biosfäärialueiden työn tueksi luontopohjaisten ratkaisujen esittelykohteita sekä lisätä alueiden tietopohjaa luontopohjaisista ratkaisuista ja niiden vaikutuksista ihmiseen ja meriekosysteemiin.

Hankkeen aikana Itämeren biosfäärialueille rakennetaan luontopohjaisten ratkaisujen esittely- ja opetuskohteita. Hankkeessa keskitytään monivaikutteisiin kosteikoihin, rannikon merihabitaatteihin sekä vesistökunnostuksiin. Suomessa toiminta keskittyy Saaristomeren biosfäärialueelle, jossa hankkeen aikana keskitytään erityisesti monivaikutteisiin kosteikoihin sekä haukikosteikkoihin. Hankkeessa tavoitteena on pilotoida 1) tapoja kohteiden toteuttamiseksi yhteistyössä monien eri sidosryhmien kanssa (tekemällä oppiminen/ learning by doing) sekä 2) tapoja lisätä ymmärrystä luontopohjaisista ratkaisuista erilaisilla tapahtumilla esittely- ja opetuskohteissa.

Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat Itämeren biosfäärialueet sekä biosfäärialueiden väestö. Hankkeen aikana Saaristomeren biosfäärialueelle toteutettavia kohteita voidaan hyödyntää laajemmin koko Saaristomeren vesiensuojelun esittely- ja opetuskohteina.

*Merilukutaidolla tarkoitetaan ihmisten ymmärrystä merestä ympäristönä, ja siitä miten meret vaikuttavat ihmisiin ja ihmiset meriin.
 

Näyttökuva 2023-11-27 kello 9.25.55.png