Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.4.2024
Ilmastoystävällistä liikkumista kehittämässä Varsinais-Suomessa: Vihreät matkaketjut -hankkeen alkukartoitus

Ilmastoystävällistä liikkumista kehittämässä Varsinais-Suomessa: Vihreät matkaketjut -hankkeen alkukartoitus

Tekijä(t): Telle Tuominen, Viivi Vainio, Jari Hietaranta & Markku Ikonen

ISBN: 9789522167668 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 268

34 s., 2020

Ilmastokriisin myötä on tiedostettu tarve vähentää liikenteen päästöjä. Päästöleikkaustavoitteisiin pääseminen edellyttää erityisesti henkilöautoliikenteen vähentämistä, mikä merkitsee vastapainoksi vähähiilisen yhteiskäyttöliikenteen kehittämisen tarvetta. Varsinais-Suomessa on havaittu erityisesti haasteita yhteiskäyttöliikenteen tarjonnassa maakunnan keskuskaupungin Turun sekä joidenkin seutukuntien välillä niin paikallisten kuin matkailijoidenkin näkökulmasta.

Julkaisun tarkoituksena on avata Vihreät matkaketjut -hankkeen kehittämistoimiin liittyviä keskeisiä käsitteitä, liikkumispalveluita koskevia yhteiskunnallisia tavoitteita sekä havainnollistaa vähähiilisiä matkaketjuja sekä digitaalisia reittioppaita kansainvälisillä esimerkeillä. Lisäksi julkaisussa kuvataan hankkeen valitsemien kolmen varsinaissuomalaisen pilottireitin lähtötilannetta liikennepalvelutarjonnan, -kysynnän sekä reitti-informaation käytettävyyden osalta.

Julkaisuun koottua taustatietoa, esimerkkejä vähähiilisestä liikkumispalvelutarjonnasta ja reittioppaista sekä hankkeen alkukartoitusvaiheessa löydettyjä pilottireittien ongelmakohtia ja kehittämisideoita hyödynnetään pohjana Vihreät matkaketjut -hankkeen tulevissa toimenpiteissä. Julkaisun sisältö antaa myös eväitä muille liikkumispalveluiden modernisoinnin parissa työskenteleville.

(pdf-tiedosto, 5,38 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.