Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.1.2023
Opas tuote palveluna -liiketoimintamallin kehittämiseen

Opas tuote palveluna -liiketoimintamallin kehittämiseen

Tekijä(t): Eerika Heinonen, Helena Kalliomäki, Päivi Petänen, Mitja Hokkanen, Jouko Heikkilä, Inka Mäkiö, Maria Antikainen, Piia Nurmi, Marketta Virta (toimittaja)

ISBN: ISBN 978-952-216-826-9 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun raportteja 293

42 s., 2023

Tuote palveluna -malli (englanniksi Product as a Service, PaaS) voi tuoda yrityksille monia kestävyyshyötyjä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Tässä oppaassa annetaan yrityksille tietoa, esimerkkejä ja käytännön työkaluja tuote palveluna -liiketoimintamallien kehittämistä ja toteuttamista varten. Opas auttaa ymmärtämään paremmin, mitä tuote palveluna -mallilla tarkoitetaan, miten se edistää kiertotaloutta ja miten sen avulla voi luoda kannattavaa liiketoimintaa.

Yritykset toimialoista riippumatta hyötyvät oppaassa esitetyistä vinkeistä ja työkaluista, ja oppaassa annettu tieto on sovellettavissa sekä kuluttaja- että yritysmarkkinoihin.

Opaskirja on laadittu osana Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran rahoittamaa PaaS Pilots – Product as a Service pilots -tutkimushanketta. Hankkeen toteutti Turun ammattikorkeakoulu yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja LAB-ammattikorkeakoulun kanssa ajalla 10/2021–05/2022. Tutkimusorganisaatioiden lisäksi hankkeessa oli mukana myös kaksi suomalaista yritystä.

(pdf-tiedosto, 10,7 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.