Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.10.2023
Puu- ja betonivälipohjien ääneneristävyyden laboratoriomittaustuloksia

Puu- ja betonivälipohjien ääneneristävyyden laboratoriomittaustuloksia

Tekijä(t): Valtteri Hongisto, Reijo Alakoivu, Juho Virtanen, Jarkko Hakala, Johann Laukka & Jukka Keränen

ISBN: 978-952-216-858-0 (pdf)

Turun ammattikorkeakoulun tutkimuksia 52

19 s. & 87 liites., 2023

Vuosina 2020 - 2023 Turun ammattikorkeakoulussa toteutettiin tutkimusprojekti, jonka päätavoitteena oli selvittää, asettaako yksilukusuure Ln,w+CI,50-2500 puuvälipohjat samaan paremmuusjärjestykseen kuin ihmiset ne asettavat kuunnellessaan asumisen luonnollisia iskuääniä. Projektin ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin runsaasti erilaisten puu- ja betonivälipohjien ääneneristävyysmittauksia laboratorio-olosuhteissa. Sen jälkeen toteutettiin psykoakustinen koehenkilötutkimus, joka rajoittui puuvälipohjiin.

Tässä raportissa raportoidaan projektin ensimmäisen vaiheen tulokset eli välipohjien ääneneristävyyden standardinmukaiset mittaustulokset. Koehenkilötutkimuksen tulokset on julkaistu kansainvälisessä vertaisarvioidussa lehdessä.

Tuloksia voi hyödyntää rakennusakustiikan opetuksessa, ääneneristysilmiöiden ymmärtämisessä, laskentamallien kehittämisessä, akateemisessa tutkimuksessa, rakenneratkaisujen valinnassa ja tuotekehityksessä.

(pdf-tiedosto, 31,79 Mt)

Julkaisun voi ladata veloituksetta. Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Sitä voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.